Barack Obama og Joe Biden svek først sine egne soldater og deres pårørende, slik at tyve års innsats var forgjeves. De svek dermed også alle som døde 9/11.

I stedet ga de seieren til islam. Biden sa de ikke kunne stå i et islamsk land. Det var hans begrunnelse for å trekke seg ut. Dermed var han villig til å innfri hva Taliban enn krevde, inklusive fem Taliban-ledere på Guantanamo. Disse dro sporenstreks til Doha og deltok i forhandlinger om amerikansk tilbaketrekning.

Taliban skulle avstå fra erobringer, mens amerikanerne ikke fikk lov å forsvare seg ved veisperringer. Amerikanerne holdt sitt løfte, mens Taliban rykket fram.

Washington hadde lagt press på Ghani for at han skulle dele makten med Taliban. Hvis han hadde blitt hadde det blitt fra en lyktestolpe. Da amerikanerne dro brøt det ut panikk. Dette var den mest vanærende tilbaketrekningen noensinne. Washington sviktet ikke bare afghanerne, men også sine egne.

Det var et svik uten sidestykke. På toppen av det hele overlot de våpen og fly til en verdi av 85 milliarder dollar som nå brukes mot USAs allierte rundt om i verden.

Hvis du setter pris på skogpoddene: Vipps oss på 13629. Alle bidrag hjelper.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Kjøp gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.