Taliban har  fått kloa i den biometriske databanken som amerikanerne brukte for å bekjempe terror. Nå kan Taliban bruke dataene til å identifisere afghanere som har vært USAs samarbeidspartnere. Det er nok å få et fingeravtrykk. Fox News’ Pentagon-reporter meldte i natt at Taliban går dør til dør og leter etter folk.

Det er Dan Bongino som forteller dette i sitt show. Bongino sier det renner inn med tips fra folk på innsiden som vil at sannheten skal komme frem om Biden-administrasjonens katastrofale håndtering av exit fra Afghanistan.

Biometriske data er et nytt våpen i krigføring. Amerikanerne bygget opp et stort arkiv over afghanere som de enten samarbeidet med eller folk de ville ha arrestert. Hvorfor begge kategorier? Av sikkerhetsgrunner. Med biometriske data vet man hvem som kommer inn på basen.

Men i feil hender kan det bli et våpen andre veien: Mot de som USA og NATO samarbeidet med. Langt flere enn bare tolker og fixers.

Bongino spår at det bare er et spørsmål om tid før arrestasjoner og henrettelser begynner.

Ifølge Fox News’ Jennifer Greene har arrestasjonene allerede begynt.

Bongino anførte et annet punkt: Overgivelsen av den enorme Bagram-basen til plyndrere. Amerikanerne overga den ikke til regjeringshæren. De forlot basen som har en stor rullebane. Den ligger 20 minutter med helikopter fra Kabul og ville vært mye lettere å forsvare.

I stedet er det Taliban som kontrollerer den og de slapp løs 5.000 fanger, hvorav de fleste jihadister.

Daily Mail har skrevet at Taliban overtok et Black Hawk-helikopter. Ifølge Bongino var det mange. Men Taliban mangler egne piloter.

Med den biometriske databasen kan de lokalisere pilotene amerikanerne trente opp og tvinge dem til å fly.

USA har dermed forært Taliban et flyvåpen.

Eller: Hvis det mangler folk vil den pakistanske sikkerhetstjenesten bistå og lære opp eller stille sine egne til disposisjon.

De er lært opp av USA.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂