Forsvaret har mottatt ubekreftede meldinger om at medlemmer av den afghanske antiterrorpolitiet er blitt henrettet av Taliban. Amerikanerne skal ha overlatt et arkiv med biometriske data som gjør det lett å identifisere hvem som var deres motstandere.

– Vi har ubekreftet informasjon om at folk i vår samarbeidsstyrke i Kabul, det afghanske antiterrorpolitiet, er blitt henrettet de siste dagene, sier brigader Eystein Kvarving, talsmann for forsvarssjefen, til VG fredag kveld.

Meldingene stemmer over ens med andre som er kommet inn om hvem Taliban går etter.

«Ubekreftede meldinger som vi har fått, tyder på at det samme skjedde med CRU-en som med øvrige sikkerhetsstyrker i Kabul i helgen: Da Taliban kom inn, overtok de den overordnede ledelsen for spesialpolitiet. Da la de ned våpnene sine. Taliban overtok utstyret mens soldatene ble dimittert, sa Kristoffersen til VG tirsdag.

 

Forsvaret har fått meldinger om at medsoldater i Kabul kan være henrettet

 

 

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂