Ifølge flere medier raser det fortsatt harde kamper mellom Taliban og soldater fra opprørskoalisjonen ved inngangen til Panjshir-dalen i den eneste provinsen Taliban ennå ikke har tatt. Mandag skal sju Taliban-soldater ha blitt drept, men tirsdagens ubekreftede tapstall er langt høyere.

India Today lener seg blant annet på rapporter fra en afghansk frilansjournalist som bruker Twitter.

I en tweet publisert tirsdag kveld skriver han at Taliban har mistet 40 mann, og at 20 er tatt til fange.

Pakistanske Dawn er blant mediene som viderebringer rapporter om kampene på mandag, der de siterer talsmenn for styrkene som kjemper mot Taliban. Ifølge disse ble minst sju Taliban-soldater drept mandag.

Taliban forces clashed with militia fighters in the Panjshir valley north of the Afghan capital Kabul on Monday night, with at least seven killed, two members of the main anti-Taliban opposition group said on Tuesday. (Dawn)

7 Taliban killed in Panjshir fighting (Dawn)

Intense clashes between Taliban and resistance forces at Panjshir entrance: Reports (India Today)

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂