Styrker under ledelse av tidligere visepresident Amrullah Salah, har tatt kontroll over den viktige Salang-tunnelen, og kontrollerer dermed hovedveien fra Kabul til Mazar-e Sharif.

Meldingene om at Taliban er påført sitt første viktige nederlag rapporteres av både indiske, russiske og australske medier.

Styrker fra den tidligere visepresidenten Amrullah Salah, skal sammen med soldater fra militsen til den innflytelsesrike krigsherren General Abdul Rashid Dostum, tirsdag ha tatt kontrollen over området Charikar. De kontrollerer dermed adkomsten til den viktige Salang-tunnelen. Den 2,6 kilometer lange tunnelen ligger på vel 3400 meters høyde over havet, ble bygget av russerne på 1960-tallet. Tunnelen er enormt viktig for forbindelsen mellom Kabul og det nordlige Afghanistan.

The forces of Afghanistan caretaker President Amrullah Saleh have recaptured the Charikar area in the Parwan province north of Kabul from the Taliban.

According to the reports, the resistance forces led by former Vice President of Afghanistan and current acting President Amrullah Saleh attacked the Taliban forces on the outskirts of Panjshir valley. The forces have reportedly gained control over the Charikar area of the Parwan province from the radical Islamist group backed by the Pakistan military. (OpIndia)

Ifølge ubekreftede meldinger har også soldater fra en annen viktig, og for norske veteraner den så kjente krigsherren Mohammed Atta Noor også ha sluttet seg til opprørsstyrkene til den tidligere visepresidenten.

Meldingene om en gryende ny, Nordallianse har også nådd Twitter:

Afghanistan: Amrullah Saleh leads ‘Panjshir Resistance’ against Taliban, working with Ahmed Masood to unite Northern Alliance warlords (OpIndia)

Saleh has 10,000 troops under his command, expelling the Taliban from the Charikar area (Eastern Herald)

Les også:

Amrullah Saleh til Biden: – Afghanistan er ikke Vietnam

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂