Taliban-krigere har skutt og drept broren til Amrullah Saleh, Afghanistans tidligere visepresident, ifølge Salehs nevø Shuresh Saleh.

Shuresh Saleh forteller at onkelen hans, Hajji Rohullah Azizi, skal ha blitt dratt ut av en bil og skutt ved en Taliban-kontrollpost i Panjshir-provinsen torsdag. Også Azizis sjåfør skal ha blitt drept. Opplysningene er ikke bekreftet av andre kilder.

Taliban erklærte mandag at de hadde fått kontroll over Panjshir, den siste provinsen som ikke var under deres kontroll etter maktovertakelsen i Afghanistan i august.

Shuresh Saleh sier at det ikke var kjent hvor onkelen hans, som kjempet mot Taliban, skulle da han ble stoppet. Telekommunikasjonslinjene i Panjshir-dalen er nede, og journalister har ikke tilgang til å rapportere fra området.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.