Mexicanere har mulighet til å reise fra Mexico til Canada uten visum. Derfra tar de seg til USA. Fra oktober til januar opplevde Swanton Sector nord for New York, en økning på 846 prosent i møter med og pågripelser av migranter.

Tjenestemenn fra den amerikanske grensepatruljen oppfordret nylig ansatte til frivillig å søke seg til grensen mot Canada for å demme opp for økningen av ulovlige grensepasseringer.

Papirløse folk

Ifølge et notat innhentet av Fox News ba ledelsen av Border Patrol om at agenter som er stasjonert i andre nordlige sektorer og ved sydvestgrensen, frivillig søker seg til Swanton-sektoren mellom USA og Canada – New Hampshire, Vermont og New York – for å øke oppsporing og tilbakehold, transport og sikkerhetsoperasjoner på flyplassene.

Området «opplever en økning i ulovlige innreiser», først og fremst på grunn av «meksikanske migranter uten dokumenter» som forsøker å komme inn i USA, forklarte grensepatruljeassistentsjef Juan E. Garcias.

– På grunn av det økte antallet er grensestasjonene sprengt av store grupper, noe som har bidratt til flukt, fotgjenger- og kjøretøysoverfall, heter det i notatet.

Med små barn om vinteren

Frivillige ble anmodet om å søke innen 23. februar for å kunne forberede seg på omplassering til Swanton fra mars-april.

Swanton Sector har sett en økning av familier med små barn som forsøker å ta seg inn i USA, selv i vintermånedene. På Twitter advarer de mot å ta sjansen:

– Ulovlig krysning av grensen mellom Canada og USA i minusgrader fortsatte i forrige uke da BorderPatrol pågrep 115 personer fra 12 land – hovedsakelig meksikanske statsborgere. Dessverre har det dårlige været ikke avskrekke denne trafikken. Ta ikke sjansen!

864 prosents økning

Fra oktober til januar opplevde Swanton Sector en økning i forhold til samme periode året før, på 846 prosent i møter med og pågripelser av migranter.

Fra oktober til januar ble det totalt rapportert 55.736 tilfeller på grensen mot Canada. I løpet av samme periode ble det på den sydlige grensen registrert totalt 874.449 tilfeller.

Grensen USA–Canada oversett

Tidligere sjef for grensepatruljen i Yuma-sektoren sa at grensen mellom USA og Canada blir oversett fordi migrantkrisen på den sydlige grensen er «astronomisk».

Han forklarte at elektronisk reisetillatelse gir migrantene stort sett mulighet til å reise fra Mexico til Canada uten visum, noe som betyr at de har mulighet til å bevege seg fritt i Canada. Og så tar de seg til USA.

Bruk for en ansvarlig administrasjon

Han oppfordret til et politisk svar på den store strømmen av migranter som tar seg inn i landet.

– Vi har bruk for at administrasjonen rekker hånden ut til Canada likesom vi har bruk for at de rekker den ut til Mexico og holder dem ansvarlig for å sikre grensene.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Document bringer nyheter andre fortier. Støtt oss!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.