AP Photo/Patrick Semansky, File

Nå skal YouTube gradvis stanse innhold som er kritisk til dommedagspåstandene fra den såkalte klimabevegelsen. Dette er et totalitært grep som vil legge lokk på en viktig samfunnsdebatt.

Politisk ensretting er den eneste formen for «demokrati» venstresiden etter hvert aksepterer.

Ikke minst de store mediene går i bresjen i denne utviklingen. Andre meninger enn de store medienes eiere står for, skal helst utestenges.

Journalistene ender opp som lydige formidlere av et knippe forhåndsgodkjente kvasisannheter de selv ikke tillates å stille det minste spørsmål ved.

I den ene saken etter den andre er det kun ett eneste syn som aksepteres.

YouTube eies av det politisk korrekte, venstrevridde Google-konsernet, og bedriver en stadig mer intens kamp mot meningsmangfold og ytringsfrihet.

YouTube/Google, som i utgangspunktet skulle romme et enormt globalt spenn av ytringer og synspunkter, har utrolig nok utviklet seg til å bli forkjempere for meningstyranni og ensretting, slik man ser i stater som blant annet Kina.

Google har for øvrig en historikk der konsernet er avslørt i forsøk på å bistå nettopp det kinesiske diktaturet med å undertrykke landets innbyggere.

Etter å ha høstet sterk kritikk så man seg nødt til å avslutte et planlagt, omfattende sensursamarbeid med Kina, men det er uklart om tilsvarende nye prosjekter er i støpeskjeen.

Det er det all grunn til mistenke, for det finnes knapt grenser for hvor lavt ledelsen i et slikt selskap er villig til å synke for å tjene enda mer penger. Deres prinsippløse grådighet vil stadig finne nye utløp.

Googles sensurvirksomhet bare øker i verden for øvrig. Klimasaken er et av de felter der selskapet nå har fått det for seg at det skal renske ut uønskede meninger.

Meninger man selv ikke liker, skal rett og slett forbys, uansett hvor saklige og vel begrunnede de måtte bli presentert.

Det hele er gjerne bygget på en eller annen «fasit» man har utviklet nærmest religiøs tro på, en tro som ofte er basert på et syltynt kunnskapsgrunnlag. Hvor mye forstår egentlig ledelsen i Google/YouTube av et komplisert naturvitenskapelig felt som klimaet?

Samnytt skriver om det nye totalitære klima-grepet fra den store, verdensomspennende delingskanalen:

«Klimatförnekare» ska tystas, skriver Samnytt i tittelen,

og fortsetter:

I torsdags meddelade Google även att så kallade klimatförnekare ska tystas.

«Annonser för och intäktsgenerering av innehåll som strider mot väletablerad vetenskaplig samsyn kring existensen och orsakerna till klimatförändringar» är nu förbjudet, skriver företagets annonsteam.

Förbudet inkluderar alla påståenden om att klimatförändringar är en bluff, förnekelse av att det globala klimatet värms upp samt skepsis mot att uppvärmningen orsakas av mänsklig aktivitet och utsläpp av växthusgaser.

Den som bryter mot reglerna förlorar möjligheten att tjäna pengar på sitt innehåll, skriver Samnytt.

Google skal benytte en kombinasjon av automatiserte verktøy og menneskelig granskning for å sikre at kun godkjente tanker og meninger kommer til uttrykk, forteller avisen.

Til nå har YouTube vært en plattform der mange ulike syn på klimasaken har vært uttrykt. Fagfolk som ofte ikke kommer til orde i pressen, har fått sagt sitt her.

Men dette skal det nå altså bli slutt på.

Det venstreekstreme Extinction Rebellion har tidligere demonstrert utenfor Googles kontor i London for å presse selskapet til å innføre slik sensur mot reell klimadebatt. Et Google helt uten ryggrad har gitt etter.

Tiltaket møtes med glede av mange klimaekstremister.

Dette er en type autoritær tankegang som nå blir mer og mer vanlig både i store medier, i kulturlivet, i diverse organisasjoner og ikke minst blant politikere.

De forstår ikke selv hvilken farlig utvikling de bidrar til.

Interessert i sannheten om den såkalte klimasaken?

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp Kents bok her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.