For første gang investerte verden like mye penger i å erstatte fossile brensler som de brukte på å produsere olje, gass og kull.

Globale investeringer i overgangen til ren energi var i 2022 omtrent likt beløpet investert i produksjon av fossilt brensel, ifølge forskningsfirmaets Energy Transition Investment Trends 2023-rapport.

Selv om beløpet representerer en oppgang på 31 prosent fra 2021, er det fortsatt bare en brøkdel av det som trengs for å kutte klimagassutslippene og bekjempe global oppvarming, ifølge Bloomberg.

Det amerikanske nyhets- og markedsdatabyrået anslår at årlige investeringer i ren energi må tredobles for resten av dette tiåret for å gi verden en sjanse til å nå netto nullutslipp innen 2050.

Colombia vil stanse all leting etter olje og gass: «Økonomisk selvmord»

Sol- og vindkraft sto for den største delen av 2022-investeringene, og nådde 495 milliarder dollar, en økning på 17 prosent fra året før. Men elektriske biler var like bak med 466 milliarder dollar.

Nesten halvparten av alle globale investeringer i energiomstilling skjedde i Kina, med EU på andreplass og USA på tredje.

Men allikevel økte investeringene i fossilt brensel også i 2022, og drevet av høye drivstoffpriser ble den globale investeringen i olje, gass og kull, 214 milliarder dollar høyere enn hva den var i 2021.
Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.