Presset på regjeringen øker, også innad i Arbeiderpartiet.

– Vi kommer til å gjøre et strømvedtak på årsmøtet i Nidaros. Det sender vi videre til årsmøtet i Trondheim Ap, sier Giske til Dagbladet. Giske føler seg sikker på at advarselen også vil komme opp på Arbeiderpartiets landsmøte i begynnelsen av mai.

Trond Giske forteller Dagbladet at Nidaros Sosialdemokratiske Forum jobber med en strømresolusjon til landsmøtet. Dersom ikke regjeringen tar grep, forventer Giske at landsmøtet vil gi regjeringen og statsminister Jonas Gahr Støre en kraftig ørefik.

– Vi fristiller delegatene våre. Jeg er uansett sikker på bred støtte til en resolusjon som samler synspunktene til Ap-miljøet i Trondheim og Trøndelag når det gjelder strøm. (Dagbladet)

Giske føler han har bred støtte for forslaget i Arbeiderpartiets største medlemslag, Nidaros Sosialdemokratiske Forum:

Jeg er ganske sikker på at hvis regjeringen ikke kommer med mer regulering av strømmarkedet innen landsmøtet, så vil landsmøtet sende en bestilling til partiet, sier Giske.

Den tidligere Ap-nestlederen sier det ikke nødvendigvis blir slik at landsmøtet detaljert beskriver hvordan en slik regulering skal skje.

– Men jeg er sikker på at Arbeiderpartiet ikke mener at det er kompensasjonsordninger og støttepakker som er oppskriften på å et mer rettferdig strømmarked, sier Giske. (Dagbladet)

Giske advarer: Varsler strømkupp (Dagbladet)

Les også:

Krever nye strømtiltak: LO-topp vil ha makspris på 70 øre

Trond Giske: – Politikere bryr seg ikke om velgerne, bare seg selv

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Lesermøte i Oslo torsdag 26. januar kl. 18.00

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.