I Sverige var det skyteepisoder og drap. Frankrike skrøt av at kun 690 biler ble brent, og i Berlin var det kaos. Å feire nyttårsaften er blitt en risikosport.

I Frankrike opplevde man også kurdisk opprør på julaften, etter at tre kurdere ble skutt og drept rett før jul. I Norge skjøt innvandrerungdom fyrverkeri på en T-banestasjon, som derfor måtte stenges.

Også i Østerrike har pøbler med innvandrerbakgrunn skapt kaos på nyttårsaften. Det dreier seg om eksplosjoner i søppeldunker, skudd og rop av det velkjente «Allahu akbar».

Ifølge oe24 ble politiet i Wien angrepet med fyrverkeri, og tre personer ble arrestert. Nå viser nye videoer hvor vilt det egentlig var på nyttårsaften.

Men nå er det politiet som er under angrep. På Twitter ble politiet anklaget for politivold mot barn og ungdom.

Er det startet etterforskning av politivolden?

Det er forferdelig hvordan de stakkars migrantene blir undertrykt her, «Allahuakbar» synges som en ren handling av selvforsvar og frykt for døden.

Det dreier seg om maskerte innvandrerungdommer som angrep politiet med fyrverkeri. Nå angripes politiet for å ha reagert på slik opptreden.

Ulike videoer og de fremsatte påstandene er nå under etterforskning av ansvarlige myndigheter.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp De helliges leir!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.