Eksplosjoner, bilbranner og kaos preget nyttårsfeiringen. Foto: Klipp fra Twitter.

Nyttårsfeiringen i Berlin ble preget av voldsomme opptøyer og bråk. Et stort antall politi- og brannmannskaper ble skadet. Minst 70 prosent av de pågrepne bråkmakerne er innvandrere.

Politi og brannvesen ble varslet om hele 3943 hendelser i Berlin nyttårsaften. Totalt 15 brannmenn og 18 politibetjenter ble skadet i løpet av kvelden. Mange av dem måtte behandles på sykehus,

Utrykningsetatene arbeidet iherdig for å opprettholde en viss sikkerhet og orden i den tyske hovedstaden denne kvelden. Men byen ble hardt rammet av ulike voldshandlinger og opptøyer.

Blant annet var det mye skjødesløs og farlig skyting av fyrverkeri mot mennesker og biler, og det ble antent et større antall biler.

Samnytt beretter om saken:

Det är inte bara Sverige som drabbades av våld och stök med fyrverkerier på nyårsafton. I Berlin var problemen ännu mer omfattande när unga invandrargäng löpte amok i stadens mest migranttäta områden, skriver avisen.

Samnytt fortsetter, og ulike innvandrergrupper står sentralt i hendelsene:

Enligt tidningen Bild var det ”särskilt hemska attacker i hotspot-kvarteren Kreuzberg och Neukölln med en hög andel migranter”.

I Kreuzberg anlades bränder av unga män, och när brandmän kom för att släcka bränderna attackerades de av 200 maskerade män.

I Neukölln, som är en av de mest mångkulturella stadsdelarna i hela Tyskland, sköt 50 gärningsmän raketer mot räddningstjänsten.

Det fortelles om til dels dramatiske scener:

Många videoklipp och bilder på våldsamheterna har publicerats i sociala medier och visar brinnande fordon, bränder i höga flerfamiljshus och en polis som träffas av en raket direkt på sin hjälm som sedan börjar brinna.

Vid ett tillfälle filmades en grupp män när de attackerade en ambulans och slungade in föremål genom de öppna bakdörrarna.

Andra videor visar unga migranter som skjuter raketer mot ambulanser när de försöker köra nerför Berlins gator.

Her er et klipp fra de voldsomme hendelsene:

Samnytt er tydelig på hvilke grupper det er som i all hovedsak står bak alt dette, og skriver at flertallet har  innvandrerbakgrunn:

Minst 70 prosent har innvandrarbakgrund.

Av de 145 gärningsmän som kunde gripas är 100 migranter medan endast 45 personer har tyskt medborgarskap. Detta innebär emellertid inte att de 45 personerna har tyska föräldrar eller tysk bakgrund.

Totalt 18 olika nationaliteter registrerades bland överträdarna, avslöjade en polistalesperson. Den största migrantgruppen med 27 misstänkta kommer från Afghanistan, medan 21 misstänkta härstammar från Syrien.

Les også, fra Norge: 

Kaos og pøbelstreker nyttårs­aften: T-bane­stasjoner øst i Oslo måtte stenge

Bestill fra Document forlag:

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.