En mann ble drept av en gjeng nær byen Groningen i Nederland natt til første nyttårsdag. Mannen skal ha blitt slått i ihjel av ei gruppe ungdommer som kastet fyrverkeri mot hunden hans. Dette melder NL Times.

Politiet i den lille byen Leek utenfor Groningen undersøker om offeret ble slått i hjel fordi han kranglet med noen unge mennesker som kastet fyrverkeri mot hunden hans. Dette sier kilder til den regionale nederlandske avisen Dagblad van het Noorden.

Hendelsen skjedde klokka 02.30 på 1. nyttårsdag 2024. Avisen identifiserer offeret som Bert Suurd, far til minst to barn. Avisens kilder hevder at Suurd konfronterte ei gruppe yngre mennesker for deres bruk av fyrverkeri. Deretter angrep de ham på gata da krangelen eskalerte.

Så langt har politiet bare sagt at en 52 år gammel mann døde etter en voldsom krangel på gata. Han ble erklært død i hjemmet sitt kort tid etter hendelsen, til tross for forsøk på å gjenopplive ham. Skadene hans stemte overens med de som ble forårsaket av spark og slag, inkludert slag mot hodet. En 18-åring skal ha blitt varetektsfengslet. Andre personer kan også bli varetektsfengslet i saken.

«Vi undersøker om dødsfallet var et resultat av volden. Det var andre der. Vi ser også på hva deres rolle og involvering har vært», sier en talsperson for politiet.

«Det skjer aldri noe her, bortsett fra på nyttårsaften», uttaler en nabo. «Jeg hadde tidligere hund selv, og noen ganger hadde jeg en kamp med dem fordi de kastet fyrverkeri».

To av Suurds barn er medlemmer av ishockeyklubben GIJS Groningen. «Jeg kan ikke tro at dette kan skje med en så elskelig mann. Dette er et mareritt. En tragedie for familien hans. Jeg er virkelig trist over det», kommenterer Jacob van Gelder, en representant for GIJS. «Bert var alltid der for oss», fortsetter han. «En hyggelig mann, en som tilbyr løsninger, en mekler».

Klubben vurderer å holde en minnesmarkering for Suurd, men vil først rådføre seg med familien om dette.

Politiet sier at alle som så eller hørte noe mistenkelig i området bør kontakte dem. De ber også folk med kamerabilder fra området kontakte dem. Som en del av etterforskningen undersøker politiet nabolaget på jakt etter vitner eller opptak fra sikkerhetskameraer.

Rotterdam: 71 år gammel mann knivstukket og slått i hjel av rundt ti personer

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.