Brannvesenet i Berlin slukker en brann i et kjøpesenter den 4. juli 2019. Foto: Annegret Hilse / Reuters / Scanpix.

Brannvesenet i Berlin registrerte i fjor 200 voldelige angrep på brannmannskaper, sier brannsjefen i den tyske hovedstaden, Karsten Homrighausen, i et intervju med Berliner Morgenpost. Angrepene er blitt stadig mer alvorlige, forklarer han.

Angrepene, som etaten først begynte å registrere i 2019, skjer ikke bare under utrykning. Det kan være nok å vise seg i uniform:

Det siste angrepet skjedde i helgen. En brannmann som ikke var på oppdrag, men likevel kunne gjenkjennes på grunn av uniformen, ble slått og sparket av seks ungdommer i 18-tiden søndag ved T-banestasjonen Prinzenstraße i Kreuzberg. Den 38 år gamle brannmannen ble innlagt på sykehus med hodeskader, og kunne ikke stille på jobb.

Nyttårsaften skjedde det flere farlige angrep på brannmannskaper og deres kjøretøy, skriver Berlin-avisen.

Ifølge myndighetene var skjedde det 24 angrep, der 20 av dem involverte fyrverkeri. Tre brannfolk ble skadet. Et spesielt alvorlig tilfelle skjedde i Sandstraße i Neukölln, hvor flere personer forsøkte å åpne en dør på en brannbil med makt, og skyte fyrverkeri inn i den.

Politiet i Berlin ble utsatt for voldelige angrep 7000 ganger i 2019, altså i gjennomsnitt 19 angrep pr. dag, opplyser Berliner Morgenpost.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!