En kampsportutøver i 30-årene er i Oslo tingrett dømt til fengsel i fem år og fire måneder for grov mishandling av sin samboer. Mannen har anket dommen.

I tillegg er mannen dømt for å ha utøvd vold mot en billettkontrollør på bussen, brudd på besøksforbud, flere tilfeller av trusler, oppbevaring av cannabis og kjøring i beruset tilstand, melder Dagbladet.

Det første tilfellet av fysisk vold mot samboeren skjedde våren 2018 og skjedde over flere måneder i 2018 og 2019, ifølge dommen. Deretter eskalerte det, og volden medførte blant annet hjernerystelse, lysømfintlighet, brukket nese, blåmerker og hevelser. Skadepotensialet var betydelig, heter det. Videre beskriver dommen at kvinnen jevnlig skal ha blitt utsatt for trusler, og at hun skal ha blitt tvangsforet med mat.

Da han møtte i retten i mai erkjente ikke mannen i 30-årene straffskyld. Han forklarte at det fornærmede har fortalt er uriktig, og at det er hun som har utøvd vold mot ham.

Mannens forsvarer, advokat Alexander Greaker, sier til Dagbladet at hans klient har anket dommen.

– Han er uenig i domsresultatet og anker over bevisbedømmelsen, sier Greaker.

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=”280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=”282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.