Farida Khurami i april 2020. Foto: Farida/Facebook

Etter fem runder i retten over de siste fem årene, avslo Borgarting lagmannsrett tirsdag anken til afghanske Farida (15) og hennes familie. Farida og hennes familie ble tvangsreturnert i 2015, etter at det ble bevist at mor hadde søkt og fått opphold på uriktig grunnlag i 2011.

Lagmannsretten kom fram til at anken over dommen fra Oslo tingrett skulle forkastes. Det betyr at vedtaket til Utlendingsnemnda (UNE) om å oppheve familiens flyktingsstatus er gyldig.

Farida og moren kom til Norge i juni 2011. Hun fikk opphold i Norge fordi hun ifølge Utlendingsdirektoratets (UDI) vedtak var «en enslig afghansk kvinne uten mannlig omsorgsperson».

Tillatelsen ble gitt under forutsetning av at moren var enslig kvinne uten nettverk i Afghanistan, og den kunne trekkes tilbake dersom mannen hennes kom til rette.

Da faren til Farida kom til Norge året etter, ble tillatelsen til opphold for Farida og moren trukket tilbake av UDI. Familien fikk endelig avslag fra UNE i september 2013. (NTB)

Farida bodde i Norge fra hun var tre til hun var åtte år. Utvisningen resulterte i at det ble dannet en støttegruppe for Farida. Denne gruppen med vel 3300 medlemmer på Facebook har finansiert rettssakene og betalt en leilighet for familien i Kabul, der den nå lever som internflyktninger.
Støttegruppen og deres advokat har så langt ikke gitt noen offisiell uttalelse.
Les også:

 

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.