Farida Khurami.

Høyesteretts ankeutvalg har bestemt seg for å behandle tvangsutsendelsen av Farida Khurami (14) til Afghanistan på nytt, melder TV 2.

Behandlingen i Høyesterett blir den sjette runden i retten for Farida og hennes foreldre. Høyesterett skal vurdere om et vedtak fra Utlendingsnemnda (UNE) i mai 2018 er gyldig eller ikke, og om det er lovlig å trekke tilbake flyktningstatusen til Farida og moren og samtidig pålegge dem å reise fra Norge.

Farida og moren kom til Norge i juni 2011. Hun fikk opphold i Norge fordi hun ifølge Utlendingsdirektoratets (UDI) vedtak var «en enslig afghansk kvinne uten mannlig omsorgsperson».

Da faren til Farida kom til Norge året etter, ble tillatelsen til opphold for Farida og moren trukket tilbake av UDI. Familien fikk endelig avslag fra UNE i september 2013. Familien ble tvangsreturnert til Afghanistan i februar 2015, men vant helt til Høyesterett og familien trodde de skulle få komme tilbake til Dokka.

Men i mai 2018 gjorde UNE et nytt vedtak om utvisning, og familien gikk til sak på ny.

Her er ebok-utgaven! Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.