Mye taler for at politikerne og deres riggede «system» nok en gang skjuler at deres manglende ærlighet fortsatt regjerer. Sannhet må tildekkes og begraves med alle midler når løgn er blitt politikerbransjens særpreg. Jeg mener det fremgår både av pendler-sakene på Stortinget og annet fusk og snusk, både før og etter Støre-regjeringens påmønstring for litt over et år siden.

I spissen for pendlersnusket var Gahr Støres nye, kvinnelige stortingspresident, en Ap-representant av første klasse, som ble fremmet i rang til nest etter kongen. Ifølge sjefen selv var hun en tidligere Bergens-ordfører, den nær ærligste i Ap-kretsen. Det til tross, hun måtte tre av i skam.

Den som satte skapet skikkelig på plass, var Julie Dahle på rights.no 23.12.2022. Hun ga landets mange «oppegående og oppgitte» en sann og betimelig julegave med oppsummering: «Politikerne renvasker seg i skitten moral», en meget leseverdig redegjørelse, om uærlige politikere som «koordinerte og samstemte» gjorde sine «anstrengelser» mht. sine påståtte «misforståelser». Hvoretter, i vårt nå politisk tvilsomme rettsvesen, statsadvokaten «reddet julen» for disse «systemets skampletter» fra ubehagelig å måtte bli rettslig kjølhalt inn i det nye året.

Dahle illustrerte samtidig det skjeve rettsvesenet og det udemokratiske «klassesamfunnet» fedrelandet nå er blitt forandret til; og det notabene uten behørig jakt på forsvunne skjemaer etc. Det hele stinker, les selv.

Et folkelig ramaskrik til Jonas Gahr Støre er nå helt på sin plass. Ifølge Wikipedia betyr faktisk ramaskrik: «høye klagerop og bitter klage, eller en storm av misnøye og voldsom protest». For samtidig er nemlig stortingsadministrasjonens falskhet, manøvreringer og medvirkning til fusk synliggjort.

Heldigvis er Dahles skriftlige og «folkelige dom» over våre udugelige herskeres ufattelige umoral og frekkhet nær ubetalelig. Om ikke Ap synker ytterligere på gallupene og trekker Erna Solberg og Høyre med seg – den akkurat samme skamløse ulla –, vil forbause mange av oss.

Det eneste som delvis kan dempe eller utsette folks fulle forståelse av råttenskapen – og folks berettigede sinne –, er at riksmediene som vanlig fortier virkeligheten, men se, de er jo også på maktens, ikke folkets side. Jeg mener statsadvokaten Aud Kinservik Gravås gjør andres ærend. Men fisken råtner fra hodet og ned, Jonas. Og i politikkens verden er det statsministeren som ved sitt eksempel skal slå ned på uhederlighet og fusk. Men se, Jonas Gahr Støre, han også sitter stille i båten og håper sammen med Erna Solberg at de skal snakke seg fra mistillit og/eller å kunne drukne saken. De besitter jo podiet, med media på lag.

Selv ikke Høyesterett kan vi helt stole på, som politisk utnevnt. Nær hele det politiske Norge består av fordelsfolk, i et over lang tid tilrigget, nær uforanderlig maktsystem. Jeg orker ikke her igjen å omtale elendigheten fra et demokratisk synspunkt.

Neste valg må bli et vendepunkt, om vi da ikke før den tid får et folkeopprør. Det trenger vi absolutt mht. strømkrisen, som Høyre og Ap i felleskap har stått for. Til fordel for EU og helt fremmede, samt utilgivelig til stort tap for norske husholdninger, industri samt arbeidsplasser.

Når de to store partiene slik står rygg til rygg, er folket effektivt sjakk matt og totalt utmanøvrert – de kan herse med oss etter tur – neste gang med globalisten Erna til rors. Og de vil begge  middelklassen til livs, altså heretter kun alle fattige, men lykkelige samt avhengig av maktens tildelinger, presis etter det utopiske programmet til Klaus Schwab og FN. K

un et lite, enkelt kontrollspørsmål her: Hvem blir herskerne, og skal de ha alle fordelene? Dette høres rent ny-kommunistisk ut, alt mens vi trues med klima, løgn eller hva som helst, inkludert pandemier og krig for å tvinge oss til å bli spake og underdanige overfor herskerne.

Misbruk av fellesskapets midler og manglende tillit burde få konsekvenser for landets stortings-politikere, dvs. etter at statsadvokaten henla alle pendlerboligsakene, det skrev Dahle på rights.no. Så forstå henne og andre som slåss for et bedre og sannere Norge, aldeles ikke for umoralske snyltere med hånden stadig i kake-bommen. At ingen politikere med million-lønninger og frynsegoder nå blir tiltalt etter alle disse pendlerbolig-sakene, er maktens, slettes ikke folkets dom. Snakk om kuratortriks, en hån mot folket. Men statsadvokaten gjorde kanskje bare jobben for de virkelige kjeltringene på høyere politisk strå?

Dahle sa det blant annet slik: «Misforståelser slår begge veier, vanskelige regler får omtrent like store negative konsekvenser som positive. Det burde, dersom pendlerboligreglene var så vanskelige å forstå, vært en rekke politikere som har tapt stort økonomisk ved å unnlate å søke pendlerbolig. Men det er ikke gravd frem en eneste stortingspolitiker som har tapt på pendlerboligordningen. Dermed gjenstår eneste mulighet; Slapp håndtering av regelverket har gitt omfattende misbruk av ordningen, med svært positive økonomiske konsekvenser for dem som har utnyttet status quo, og nå får de ikke engang klapp på lanken; de slipper bedrageritiltaler».

Verstingen Eva Kristin Hansen tilbakeholdt opplysninger. I 2017 var hun 1. visepresident i tilretteleggingen av retningslinjene hun nå ikke forstår. Og slikt bortser den kvinnelige statsadvokaten glatt fra i sin dom. Snakk om manglende rettsvesen.

Dan Odfjell, samfunnsdebattant

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.