Erna Solberg (H) og statsminister Jonas Gahr Støre (AP) under kommunalpolitisk toppmøte på The Hub i Oslo den 1. februar 2022. Foto: Javad Parsa / NTB.

Fremtiden til den liberale verdens­ordenen henger i en tynn tråd slik egenrådige politikere steller det til for oss… For hva vi erfarer, er mer diktatur, mindre orden og dårligere økonomi, nær overalt. Dette får du en EU-vinkel på gjennom document.no-innlegget 13/3/23 fra Øystein Steiro: De prøver å lure oss på nytt, implisitt slik de gjorde det med ACER-avtalen med globalisten og klossmajoren Erna Solberg ved rattet, som later seg konservativ… som har gitt oss de vanvittige høye strømprisene som vi smertelig nå alle nylig har erfart.

Tusen takk Erna, du tenker på oss så det virkelig svir. Ja, hele landet og den konkurstruede industrien jubler, alt mens folk mister arbeidet og lønnen sin. Kun Nav-systemet tjener på dette – flere klienter, det får bli trøsten. Mens du, Erna, nå flytende nær som krokodillen stille i sivet, uforståelig kan glefse til deg 37 % på gallupen, så gratulerer, godt gjort, folket heier på deg… Det mens ACER-avtalen har kunnet redusere EUs interne strømpriser på Norges bekostning. Var det ikke slik du ville det, Erna?

Nå med ny statsminister, den glitrende Jonas Gahr Støre, legger han seg også paddeflatt for EU for dets seneste kartell, som har til hensikt å jekke oss kraftig ned, ja fattiggjøre Norge ytterligere, selvfølgelig alt til EUs beste. Nemlig nå for å sikre Norge en lavere pris for vår gass eksport til det gasshungrige EU – helt rimelig det, forstås. Med slike gode trengende venner i fellesmarkedet, hvem trenger fiender? Dog trenger vi dyktigere og mindre naive forhandlere. Kanskje vi kan låne noen fra Danmark, som ikke er kjent for å gi ved dørene? For når sant skal «ties», er vi lei av å tiltenkes «EU-batteri»-rollen: Vi har kulde og klimaet mot oss i et langstrakt land mot nord, og fortjener vårt naturlige komparative fortrinn som kompenserer for vårt høyere kost- og skattenivå enn hva EU kan flyte på. Hvorfor skal vi nesegrust beundre og underlegge oss et korrupt og udemokratisk EU, nå med flere parlamentsmedlemmer lagt i jern?

Dersom vi la norske løgnaktige politikere i jern, dem som ikke står for Norges beste, ville det være langt mer naturlig enn å la oss gjøres til EU-husmenn. Den rollen hadde vi i 400 «mørke» år under Danmark. Nå, derimot, skal selvråderett og selvstendighet gjelde, for under WTO kan vi nemlig handle og være venner med hvem vi vil, også EU – og gjerne, men ikke bastet og bundet. Derfor må det nåværende underdanige Stortinget ombemannes med folkekjære delegater som greier å tenke på annet enn seg selv. Og som ikke tillater trojanske hester innenfor murene våre. Men med statsministre som kjemper og beskytter oss og holder oss nøytrale, støttet av et handlekraftig land- og sjøforsvar. Ikke det vi har i dag, dessverre en håpløs vits. Av alle land i hele verden har da vi da råd til det beste utstyret, enkelt ved ikke å sende alle milliardene fra oss i alle retninger samtidig.

Erna startet sitt politiske løp som konservativ. Jonas startet også sitt løp slik. Men begge ble de liberalistiske og sosialistiske av en slesk grunn: opportunistisk for oppnå oppmerksomhet og makt, makt det viktigste… Derfor kan de begge definitivt sies å seile under falskt flagg – i tidligere tider ikke noe å skryte av, tvert imot. Men Jonas startet ut først, og har så lenge vært koffertbærer for Gro Harlem Brundtland at vi nesten hadde glemt hans opphav. Dog, vi blir stadig indirekte påminnet om hans innsats og begeistring for det multikulturelle, nettopp fordi han gjorde mye av jobben etter at Gro gikk av, dvs. hun fra å betale norsk skatt til å bli nullskatteyter i Sveits. Det etter at hun lenge proklamerte at «nullskatteytere skal vi ha vekk»… Dobbeltmoralen kommer til syne. Men den har sannelig også Erna mer nylig vist oss, hun stjal klærne til sosialistene og ble belønnet med hele åtte år i statsministerstolen, hvorved også hun fikk demonstrert sin manglende moral.

Verst, når vi forstår «spin»-industrien og at regjeringene bruker milliarder av våre penger på å lure oss borgere, senest av Jonas mht energipolitikken, for ikke å si servere oss regelrett løgn, samt bekjempelse av oss som tenker annerledes, da går det kaldt nedover ryggen på oss mer sannferdige alminnelige mennesker. Og når det samtidig forlydes at dagens statsråder bruker halve dagen på å høre og snakke med medierådgivere, da besitter de enten ikke fagkunnskap for den jobben de er satt til, eller så er de mer opptatt av å fremholde seg selv og/eller å desinformere oss enn å gjøre den jobben de er betalt for, nemlig alltid å være til landets beste. Og når de samtidig har delegert sine utredninger til byråkratiet, som igjen bruker private advokatfirma til å utføre sitt utredningsarbeid, da kan vi med rette spørre hvor kompetansen egentlig ligger, annet enn i tale og skuespillerkunst.

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.