Fra Gro Harlem Brundtlands tid og fremover har Norge vært styrt av regjeringer som har bidratt til at vi 13. desember 2022 satte ny prisrekord på strøm her i landet. Dette har de gjort med vitende og vilje.

Gro Harlem Brundtland var EU-tilhenger, og sammen med norsk presse jobbet hun og andre for at Norge skulle underlegges EU, som vi med fasit i hånda kan si har blitt til et gigantisk monster som driver med mye mer enn det som opprinnelig var tenkt.

EU overstyrer det enkelte lands økonomiske politikk, arbeidsliv, distriktspolitikk, innvandring og miljøpolitikk.

Nordmenn sa nei til EU både i 1972 og i 1994, men på grunn av EU-kåte politikere i røde og blå regjeringer har vi akseptert det meste av EUs direktiver og spilleregler for å få lov til å handle med EU.

Vi er blant annet blitt slaver av EUs mislykkede energipolitikk, og har svelget unna EUs energipakker, Acer og kabler bygd til utlandet. Norge forsyner land i Europa som har mislyktes med egen energipolitikk med vår rene, billige vannkraft, som det faktisk ikke koster mer enn 10–15 øre per kilowattime å produsere.

Tirsdag leser vi at prisene på strøm i Sør-Norge kommer opp mot 9 kroner, og det er en prisøkning også i resten av landet.

Les mer: – Europa får en tøffere vinter til neste år

Også Kristelig Folkepartis Kjell Magne Bondevik (t.v.) og Arbeiderpartiets Thorbjørn Jagland har som statsministre for norske regjeringer bidratt til norsk underdanighet overfor EU. Foto: Lise Åserud / NTB

Frykter Greta Thunbergs klimahelvete

Jonas Gahr Støre og mange andre politikere her i Norge og i Europa skylder på Russland og Putin, og forklarer økte strømpriser og problemer med energiforsyninger med utgangspunkt i Ukraina-krigen.

Noe av det som sies om dette er ren løgn, og kunne for eksempel for Tysklands del ha vært unngått om Angela Merkel ikke hadde vært så inderlig opptatt av å kjøpe mer gass av Putin også etter invasjonen på Krim i 2014, og etter at tyskerne selv har sørget for å fase ut de fleste av sine kjernekraftverk.

For Norges del skjøt strømprisene skikkelig fart allerede på sensommer og tidlig høst i fjor, trekvart år før Putin invaderte Ukraina, men etter at Tysklands-kabelen ble åpnet våren 2021. Enda verre ble det for nordmenn etter at kabelen til Storbritannia ble åpnet i fjor høst.

Det er ingen selvransakelse og nytenkning å se her hjemme rundt spørsmålet om energi og Norges kobling til Europa, snarere tvert om:

Støre har sagt at han ikke vil være statsminister i et Norge som rasjonerer egen strøm til Europa, og det på tross av at den vannkraftstrømmen vi leverer, er en ekstremt liten dråpe i det store europeiske energisluket, mens de prisene vi importerer via kablene til og fra Europa, er formidable.

Når du som må legge ned din bedrift på grunn av høy strømpris, du som er en av de mange tusen arbeidsledige fordi din arbeidsplass har gått konkurs som følge av høye strømpriser, eller du som sitter hjemme og ikke vet din arme råd for hvordan du skal kunne betale dine strømregninger, så skal du tenke på disse fjesene på bildene i denne artikkelen – og et par fjes til, nemlig Gro Harlem Brundtland og Jens Stoltenberg. De er alle sammen skyldige i våre energiproblemer.

Du skal også tenke spesielt på at Erna Solberg – som er så uendelig populær i Norge i dag, mens Jonas Gahr Støre er det stikk motsatte – sørget for å binde oss enda sterkere til EUs kraftmarked og EU generelt gjennom sine åtte år som statsminister.

Solberg var så stolt da hun åpnet en fet strømkabel til Tyskland i 2021, og før hun gikk av som statsminister noen måneder senere, rakk Solberg i tillegg å åpne en annen fet kabel til Storbritannia.

Både Erna Solberg og Jonas Gahr Støre har med hud og hår svelget argumentasjonen for det klimahelvetet den selvoppnevnte klimaprofeten Greta Thunberg forespeiler oss, og de innretter norsk energipolitikk deretter ved å legge planer for utfasing av olje og gass, droppe kjernekraftverk og gå all in for det som har vist seg å være totalt ustabilt og mislykket alle andre steder det er prøvd, nemlig sol- og vindkraft.

Les også:  NVE: Fulle vann­magasiner i Norge, men strøm­prisene vil holde seg høye

Statsminister Erna Solberg gjorde mye for å binde Norge enda sterkere på hender og føtter hva angår EU. På bildet Solberg, Hilde Tonne, konsernsjef i Statnett, og Tina Bru, daværende olje- og energiminister, da de stolte åpnet den første strømforbindelsen mellom Norge og Tyskland i mai 2021. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Rekordeksport på grunn av lav norsk pris

I forrige uke sendte Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) ut en pressemelding om prisøkning og rekordhøy krafteksport som gjaldt uke 48 i år.

Kraftprisen den uka økte både her til lands og i Europa, og fordi Norges prisnivå var lavere enn i landene rundt oss, ble det eksportert mer kraft enn normalt.

– Ifølge våre foreløpige tall har Norge aldri hatt så høy nettoeksport over en uke. Årsaken til eksporten var høye kraftpriser i landene rundt oss, blant annet på grunn av mindre vindkraft og økte brensels- og CO2-priser, sier direktør i NVE Inga Nordberg i pressemeldingen.

Altså: Vi er så svinebundet til landene rundt oss via forsyningsavtaler at når vi har lave priser og godt med vann i magasinene, haster det for kraftselskapene med å feie strømmen ut i EU, der det er høyere strømpriser, for å sope inn mye mer penger.

For du merket vel ikke på din strømregning at vi hadde så lave priser her i landet i uke 48, gjorde du vel?

Nei, det stemmer – du merket ikke at vi hadde så lave priser her i landet, for strømprisen gikk opp i alle deler av Norge.

Økningen var størst i Midt-Norge, der strømprisene gikk opp med 240 prosent sammenlignet med uka før. I Nord-Norge ble kraftprisen doblet.

Midt-Norge hadde en ukespris i uke 48 på 269 øre/kWh, mens den var 129 øre/kWh i nord. Prisene var likevel høyest i de sørlige delene av landet, hvor ukesprisen endte på 305 øre/kWh.

Les mer: Irland tar i bruk torv som brensel: Trues med sanksjoner av EU-kommisjonen

Stabil kjernekraft diskuteres utvidet i flere land i Europa, men på Stortinget er det taust om kjernekraften, og der velger man de ustabile løsningene sol- og vindkraft, som ingen andre har lyktes fullt ut med. FOTO: Pixabay

Politikere fulle av bedrag

Rundt oss i Europa ser vi nå at irene fyrer med torv, mot EUs vilje, britene planlegger et gigantisk stort kullgruveprosjekt og flere kjernekraftreaktorer, Frankrike fornyer sine kjernekraftverk, og det samme skjer andre steder i Europa, fordi sol- og vindkraft ikke er stabilt nok.

I Sverige oppfordres Socialdemokraterna av pressen til å støtte den nye, borgerlige regjeringens planer om flere atomkraftverk, og de rødgrønne i Sverige hånes for den politikken som har vært ført i åtte år med Socialdemokraterna ved roret i overskrifter som «Gratulerer rødgrønne! Nå fyrer Sverige med olje og gass».

Det er en erkjennelse av at kjernekraft er helt nødvendig for at vi skal unngå å beslaglegge enorme områder til vindkraftparker, og for å kunne sikre stabiliteten, som per nå er helt fraværende i energisektoren også i Sverige. I pressen sammenlignes landet med u-land hva angår kapasitet.

I Sverige fyres det i disse dager med flere hundre tusen liter olje i døgnet mens et par av de eldre kjernekraftverkene er nede for vedlikehold, og det var strøm fra Norge som reddet svenskene tidligere denne uka, da kulda slo inn over Sverige for fullt, noe som økte prisene her i landet.

Her i Norge, derimot, sitter regjeringen Støre med de samme planene mellom hendene som det Erna Solberg og hennes klimaelite har utarbeidet.

Vi snakker altså om mye mer vindkraft og en elektrifisering av sokkelen som det mest absurde ved alt dette, samt at det ikke sies et kløyva ord om kjernekraft.

Og i bakgrunnen murrer «utfasing av olje- og gasspøkelset» nå som SV er sammen med Arbeiderpartiet og Senterpartiet om statsbudsjettet for 2023.

Les mer: Var det Gud, FN, Stortinget eller EU som senket temperaturen på Grønland?

Stortinget fører deg og Norge inn i ruin

Nye tall fra kredittvurderingsselskapet Experian viser at 2951 aksjeselskap har gått konkurs de siste tolv månedene. Det er en økning på over 10 prosent.

I november gikk 283 aksjeselskap konkurs. Sammenlignet med november 2021 er dette en prosentvis oppgang på 18,4.

Og ovennevnte handler om aksjeselskapene alene. I tillegg kommer alle andre foretak, smått og stort, hjørnesteins- og familiebedrifter landet rundt, som har måttet legge ned på grunn av strømprisene, økte drivstoffutgifter, økt rente og generell stagnasjon.

Mer enn 15.000 mennesker er arbeidsledige som følge av konkurser hittil i år, og du har nå – noen ganske få dager før jula kommer, lov til å spørre: Har vi nordmenn gjort oss fortjent til så udugelige og EU-underdanige politikere?

Svaret på det er helt ufravikelig ja!

Grunnen til det er at vi har latt oss lure av valgflesk og en falsk presse, og vi er lullet inn i den tro at det faktisk spiller noen rolle om det er Erna eller Jonas som skal styre landet vårt.

I praksis er alt dette same shit bare med blått eller rødt innpakningspapir, og nå må folk våkne.

Vi kan ikke ha disse folkene vandrende rundt på Stortinget lenger, som med sin politikk fører privatpersoner, næringsliv og landet vårt ut i ruin i solidaritet med resten av Europa, der man altså i EU-landene heller ikke er i stand til å skaffe seg vettuge politikere.

 

Bli med Document på veien videre:

Bestill de nye bøkene fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.