Fakling av gass, som fra det nå forlatte Oselvar-feltet i Nordsjøen, skjer verden rundt. På norsk sokkel skal ikke gass i fremtiden kunne brukes til å produsere strøm engang. Foto: Varodrig / cc by-sa 3.0 / Wikimedia.

I sin berømmelige tid startet Jens Stoltenberg «månelandings­prosjekt» på Mongstad, og det eneste som kom ut av det feiltrinnet etter mange milliarder satset totalt forgjeves, var pengeuttrykket Mong, som et uttrykk for tapte milliarder.

I mellomtiden er CO2-fangst og lagring blitt et nytt politisk prestisjeprosjekt, men uvisst av hvilken grunn er der ingen orientering lenger om fremdriften og hvor mange Mong som allerede er brukt og/eller forventet ytterligere brukt, ei heller når resultatene og totaloverslaget vil kunne opplyses.

Men kanskje ligger slike «tekniske saker og realiteter altfor høyt for vanlige folks fatteevne» så best sikkert ikke å forklare noe? Men naturlig orientering mangler. Eller er det politikernes fatteevne det er noe feil med. Et monopolspill «rykk frem til neste hotell» eller gå i fengsel…

Men så var det det aller siste da, elektrifiseringen av sokkelen, den er om mulig ennå mer hodeløs og teknisk uforklarlig, og kanskje er det «selve forklaringen» på hvorfor den ikke kan offentlig diskuteres, merkelig. Og dagene går, og vinteren kommer, alt mens det norske folket i økende undring lider under en strøm- og inflasjonskrise i verdens grønneste og rikeste land. Med energi i massevis, så mye at vi spreng-eksporterer den, mens vi selv blir «etterlatt» frysende og sultende fordi våre politikere synes verden viktigere enn oss.

Vår EU-tilknytning stemte vi imot, men se bakerst på lasset satt nissen og lo, vi blir nok fortsatt sammen vi to… Demokrati? Bare glem det, fortjener vi ikke bedre?

Vi har nå en statsminister som heter Jonas Gahr Støre, selv verdt mer enn 100 millioner og leder for det usosiale Arbeiderpartiet. Hva om han omsider med enkle ord – til en forandring – forteller oss, hans forsømte «klienter», hva han nå planlegger for oss og hvorfor, mht. veien vi vandrer i bratt utforbakke nå. Han virker paralysert selv med et byråkrati i verdensklasse, og da mener jeg i størrelse, og med rådgivende eksperter for hver finger?.

Er dette så vanskelig i verdens rikeste lille land, eller ser Jonas ikke skogen for bare trær? Han som har bedrevet politikk hele sitt liv? Norge er velsignet innen et falleferdig EU og fortjener bedre, ikke minst nå etter at USA er falt Europa i ryggen takket være Biden-regimet. Som Jonas synes å støtte.

Odd Handeland ble endelig anerkjent, men fremdeles ikke av dine riksmedier, Jonas, samt ikke av deres spesielt utvalgte og løgnaktige, de bøyelige «ekspertene». Det var document.no som slapp energikjendisen til 5/10/22 med tittelen «Full elektrifisering av Norge? Dersom Handeland ikke slipper til i NRKs debattprogrammer om norsk strøm- og energidebatt, forteller det mange at Ap ikke tåler en åpen, ærlig debatt om denne tidens mest presserende omstendigheter.

Og da snakker jeg ikke om avindustrialiseringen av landet, det er et annet eget overordentlig viktig tema mht. en «molboaktig beskatning» av «kuen» som skal gi oss både melk og arbeid. Nå ser jeg din venninne Erna tar deg ved vingebeinet til ansvar for feil skattepolitikk. Liz Truss i UK lyttet til fornuften og bøyet av, flaut for henne, men hun gjorde det. Hva med deg, Jonas?

Vi er frustrerte, deler av folket fryser og sulter og bedrifter og industrier nedlegges med økende arbeidsledighet som følge. Kall meg hva du vil, mange gir opp og noen forlater Norge, oftest de mest kontribuerende. Norge under Ap fattiggjøres med dagens politikerklasse som tror på julenissen, tilsynelatende. Nei du, «globaliseringen» både av deg og Erna Solberg er landet absolutt ødeleggende og gjør landet dessuten lovløst, mange lokalmiljøer er ikke lenger trygge.

Så Jonas, kutt ut FN-oppdraget og gjør jobben her eller trekk deg, så langt er det kommet. Få folk som Espen Barth Eide ut av mediabildet, vi tåler ikke mer av ham. Lag heller et forretningsministerium med innvalgte private kapasiteter. Les for øvrig Ragnar Larsens siste innlegg på Document «Norge – de naives hjemland» og ta det til alvorlig etterretning.

Takk for oppmerksomheten – bare skyt meg, Jonas; men det kommer neppe til å hjelpe, dog hils de skamløse riksmediene fra meg som propaganderer heller enn sannferdig å levere.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.