Den omfattende korrupsjonsskandalen som har rammet EU, viser at institusjonen er et «moralsk lik og tett på politisk død», sa László Kövér, president for Ungarns nasjonalforsamling, i «Bayer Show».

– I lys av massekorrupsjonen som involverer millionbeløp fra Qatar, ser det ut til at det institusjonelle EU er et system av organisert korrupsjon – med George Soros i kulissene.

Europaparlamentets visepresident i fengsel

Skandalen har ført til at MEP Eva Kaili ble fengslet og fratatt sin stilling som visepresident i Europaparlamentet etter at politiet fant 1,5 millioner euro i kofferter og papirposer både hjemme hos henne og andre steder. 

Pengene later til å stamme fra en påvirkningsoperasjon fra Qatar. 

Andre sosialistiske medlemmer av Europaparlamentet har trukket seg og det ser ut til at korrupsjonsetterforskningen blir utvidet.

– Adoptér Ungarns system!

Kövér la til at Europaparlamentet burde adoptere det ungarske parlamentets system for deklarasjon av formue som er finpusset i samarbeid med EU-kommisjonen. Et slikt grep kan gjøre det mulig for Brussel bedre å spore korrupsjon og øke offentlighetens tillit til de folkevalgte.

Kövér beskrev også ungarske venstreorienterte opposisjonelle medlemmer av Europaparlament som «forrædere».

– Nu bør de ærede venstreorienterte medlemmer av Europaparlamentet ta dette systemet med seg tilbake til Brussel og si at hvis det er bra i det ungarske parlamentet, så vil det være bra i Brussel. Ellers er de netto forrædere av landet.

Anklager Ungarn for korrupsjon

Europaparlamentets venstredominerte flertall har i årevis anklaget Ungarn for korrupsjon og brukt anklagene som påskudd for å holde tilbake milliarder i EU-finansiering.

Kritikere hevder korrupsjonsanklagene er politisk motivert og at korrupsjonen i Ungarn er relativt lav sammenlignet med flere andre europeiske land som for eksempel Italia. EU har også gitt milliarder til Ukraina som er høyt rangert i korrupsjonens verden.

«Peker nese» til EU

Ungarns statsminister Viktor Orbán kommenterte forleden EUs pågående korrupsjonsskandale:

– God morgen, Europaparlamentet!

Bildet Orbán har lagt ut er fra 1981 og viser daværende president Ronald Reagan og hans team, herunder visepresident George Bush som deler en vittighet med CBS-verten Walter Cronkite etter et intervju med Reagan.

Det handler om bestikkelser for å skjønnmale Qatar. Les saken under – om du ikke allerede har gjort det:

Europaparlamentets vise­president Eva Kaili arrestert for korrupsjon

 

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.