Qatargate – korrupsjonsskandalen som har rystet Europaparlamentet – ser ut til å forgrene seg til EU-kommisjonen og kan ende som en katastrofe for venstrepartiene som regjerer i Brussel.

Parlamentsmedlemmer (MEP), dunkle NGOer og en rekke venstreorienterte nettverk er nu utsatt for en granskning de er uvant med – og som de nok skulle sett seg foruten. 

Migrasjon og bestikkelser

Den siste i søkelyset i EUs korrupsjonsskandale som så langt har avdekket minst 1,5 millioner euro fra Qatar og Marokko i kofferter og papirposer hos venstreorienterte EU-tjenestemenn – inkludert Europaparlamentets tidligere visepresident Eva Kaili som nu venter på rettssak – er EUs tidligere migrasjonskommissær Dimitris Avramopoulos. 

Europaparlamentets vise­president Eva Kaili arrestert for korrupsjon

Migrasjonskommissær til salgs?

Den ungarske nyhetsportalen Origo antyder at Avramopoulos i en tid da han både kritiserte ungarsk beskyttelse av sine grenser og ba om flere migranter til EU, mottok penger fra NGOen Fight Impunity hvor han satt som «æresmedlem» av styret. 

Fight Impunity er en NGO stiftet av den nu korrupsjonsfengslede immigrasjonspådriveren MEP Pier Antonio Panzeri.

EU har innledet intern undersøkelse av den tidligere kommissærens møter som styremedlem i Fight Impunity og han bes selv forklare hvordan han overholdt EUs lobbyregler. 

60 000 euro fra pro-migrasjons-NGO

Avramopoulos var medlem av det greske sentrum-høyre-partiet New Democracy som har stått for en tøff tilnærming til immigrasjon. Som migrasjonskommissær er Avramopoulos blitt kjent for sin pro-migrasjonspolitikk. Denne kovendingen ser Origo i en mulig sammenheng med at Panzeri – som er arrestert for korrupsjon og hvitvasking av penger – har betalt 60.000 euro til Avramopoulos. 

Avramopoulos har innrømmet å ha mottatt 60.000 euro fra Fight Impunity og har trukket seg fra æresstyret.

Ba om seks millioner flere migranter 

I februar 2017 insisterte Avramopoulos under et arrangement ved Universitetet i Genève, på at EU hadde behov for seks millioner flere innvandrere – og at EU for å bekjempe ulovlig innvandring, skulle åpne immigrasjonskontorer i alle nordafrikanske middelhavsland og i Vest-Afrika.

Avramopoulos hadde som kommissær med ansvar for immigrasjon, en mektig stemme med hensyn til hvilken retning EU skulle gå da han ba om seks millioner flere migranter til Europa.

Som klippet ut av Soros’ dreiebok

Avramopoulos oppfordring om seks millioner migranter til Europa lyder som klippet ut av Soros’ dreiebok

Generalsekretæren for NGOen «No Peace Without Justice» (NPWJ), italieneren Niccolò Figà-Talamanca var blant de første fengslede i korrupsjonsskandalen. NPWJ leier et kontorbygg sammen med Fight Impunity. En partnerorganisasjon til NPWJ er George Soros’ stiftelse Open Society Institute.

I desember 2017 publiserte Avramopoulos en artikkel hvor han forklarte sine medeuropeere at ulovlige «migranter er kommet for å bli» … «vi ikke kan og vil aldri kunne stoppe migrasjon», vi bør derfor «kollektivt endre vår måte å tenke på».

Ungarn ba i 2018 EU-kommisjonen formelt om å fjerne Avramopoulos fra kontoret etter flere års konflikter med Budapest over spørsmålet om ulovlig innvandring.

Statssponsor av islamisme

Qatar som er en velkjent statssponsor av islamisme, har en erklært strategi om å påtvinge Europa islam gjennom massemigrasjon av muslimer til Europa. 

Gitt alt Avramopoulos sa, skrev og gjorde som EU-kommissær for migrasjon, spekuleres det i at Qatar og andre statlige sponsorer av islamisme lenge har øvd innflytelse gjennom å korrumpere medlemmer av EU-institusjoner.

Migrasjon og menneskesmugling er milliardindustri. Noen steder kommer pengene fra.

 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.