EU-parlamentet vedtok tirsdag med stort flertall å fjerne Eva Kaili som visepresident etter at hun ble pågrepet og siktet for korrupsjon.

Den 44 år gamle greske sosialdemokraten ble fredag fratatt alle sin plikter og ansvarsområder, men en beslutning om å avsette henne som visepresident krevde støtte fra minst to tredeler av parlamentets medlemmer.

Kaili og tre andre med tilknytning til EU-parlamentet ble før helgen arrestert og anklaget for å ha mottatt bestikkelser for ulovlig påvirkningsarbeid på vegne av en golfstat, som flere kilder sier er Qatar.

Kaili selv bedyrer via sin advokat at hun er uskyldig, og at hun ikke har noe å gjøre med bestikkelser fra Qatar.

Normalt ville Kaili som medlem og visepresident i EU-parlamentet ha immunitet, men det er ett unntak i belgisk rett, nemlig om man blir grepet på fersk gjerning. Hun skal ha vært i besittelse av poser med kontanter da hun ble tatt.

Les også:

Europaparlamentets vise­president Eva Kaili arrestert for korrupsjon

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp julegavene fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.