Europaparlamentets visepresident Eva Kaili som ble arrestert i desember, blir sittende minst en måned til bak lås og slå.

Kaili er sammen med flere andre sosialistiske beslutningstakere i Brussel, siktet for å ha tatt imot bestikkelser fra Qatar og Marokko. 

Tviholder på sin uskyld

Kaili som tidligere jobbet som nyhetsoppleser i fjernsyn, ble med stort flertall fjernet som visepresident i EU-parlamentet etter at hun ble pågrepet og siktet for korrupsjon.

Kaili hevder fortsatt sin uskyld i korrupsjonsskandalen som har rammet Europaparlamentet, og domstolens avgjørelse torsdag om ytterligere varetektsfengsling ble motarbeidet av Kailis advokater:

– Anklagemyndigheten mener at alle de risiki som gjør det mulig å opprettholde videre fengsling er til stede, nemlig risiko for flukt, risiko for samarbeid med tredjeparter, risiko for ødeleggelse av bevis. Vi mener at disse ikke eksisterer.

Sliten dame

Eva Kaili ankom retten i håndjern og så ut til å være sliten. Hun ble følelsesladet da hun kom inn på sin 23 måneder gamle datter som nu blir tatt hånd om av sin morfar. Hun ba om å få være sammen med datteren i eller utenfor fengselet.

Kailis advokater sier hun ble torturert da hun i 16 timer satt i det belgiske føderale politis varetekt.

– Fra onsdag 11. til fredag ​​13. januar ble Eva Kaili satt på glattcelle. Hun ble holdt i 16 timer i en politicelle. Det hun gjennomgikk i cellen på politistasjonen i Brussel, er middelaldersk. Hun ble nektet å sove. Hun ble etterlatt i et kaldt rom, hun frøs, de tok fra henne jakken og hun ble nektet et ekstra teppe. Hun hadde menstruasjon og fikk ikke vaske seg. Dette er tortur og bryter med den europeiske menneskerettighetskonvensjonen. 

Arx tarpeia Capitoli proxima

Kaili har bedt om husarrest og tilbyr seg å bruke elektronisk fotlenke. Det ble for annen gang avslått av dommerne. 

I romersk tid pleide man å kaste dødsdømte forbryterne ned fra Den tarpeiske klippe. Nu er ikke Kaili dømt, men fremdeles idag er det kort vei fra ære og opphøyelse til dyp fornedrelse, fra Kapitol til Den tarpeiske klippe (latin: Arx tarpeia Capitoli proxima).

 


Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp Mesteren og Margarita her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.