EU-parlamentets tidligere visepresident Eva Kaili og to andre som er siktet i korrupsjonsskandalen, må fortsatt sitte i varetekt i påvente av rettssak.

Det avgjorde en domstol i Brussel torsdag. De to andre er belgiske Marc Tabarella, som sitter i parlamentet denne perioden, og eksparlamentariker Antonio Panzeri.

Saken ble kjent da belgisk politi i desember slo til mot flere adresser og beslagla i alt 1,5 millioner euro i kontanter. Det er mistanke om at penger og gaver er mottatt i bytte mot tjenester som fremmer Qatar og Marokkos interesser.

Kailis forsvarer Sven Mary argumenterte for at Kaili må løslates, om enn med fotlenke, og viste til hennes vanskelige personlige situasjon.

– Hun har vært atskilt fra barnet sitt i mer enn to måneder, sa han ifølge nyhetsbyrået Belga. Også Tarabellas forsvarer argumenterte for løslatelse, ifølge Belga.

Panzeri samarbeider med belgiske myndigheter i bytte mot strafferabatt. Også hans varetekt ble forlenget torsdag.

Den store korrupsjonssaken slo ned som en politisk bombe i Brussel.

EU-parlamentets president Roberta Metsola har omtalt den som et angrep på det europeiske demokratiet, og forsamlingen stanset i desember alt samarbeid med Qatar, som nylig var vertskap for VM i fotball. Landets myndigheter har reagert sterkt på at Qatar kobles til saken og avviser å ha gjort noe galt.

Aksjonen var rettet mot både nåværende parlamentarikere, tidligere parlamentarikere og lobbyister.

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.