Den korrupsjonstiltalte tidligere visepresident i Europaparlamentet Eva Kaili, er iført fotlenke og flyttet fra fengselscellen i Brussel til husarrest i egen leilighet – et stenkast fra parlamentet. 

Husarrest og fotlenke

Den greske kjendispolitikeren Eva Kaili var en av de første som ble arrestert i den pågående «Qatargate» korrupsjonsskandalen i Europaparlamentet. Hun har sittet fengslet i Brussel siden desember ifjor. 

Nu har belgiske myndigheter bestemt at Kaili kan bytte fengselscellen mot husarrest mens rettssaken forberedes – en rettssak som ikke akkurat er på beddingen om vi skal tro Politico

Eva Kaili har siden hun ble anholdt nektet skyld i alle anklager om korrupsjon. 

Sammen med en rekke parlamentarikere og rådgivere står Eva Kaili anklaget for å ha tatt imot penger og gaver fra blant andre Qatar og Marokko for å øve innflytelse på EU-lovgivningen.

De øvrige fengslede i saken er blitt utstyrt med elektronisk fotlenke og gitt husarrest. Eva Kaili var den siste av EUs avslørte hvitsnippsforbrytere som tilbragte dagene bak murene i selskap med andre samfunnsfiender. 

Opptil hundre medlemmer av Europa­parlamentet kan være involvert i korrupsjonen

Fra nu av tilslutter hun seg et kobbel av EU-topper som sitter i husarrest, men vilkårene er ikke strengere enn at hun er fri til å bevege seg innenfor Schengen uten særlige tillatelser.

Kaili har tidligere uttalt at hun ikke vil vende tilbake til Hellas før alle anklager er frafalt og hennes navn renvasket. 

Kaili er politisk «hjemløs» efter at hun ble ekskludert av det sosialistiske Pasok og av Europaparlament-gruppen Progressive Alliance of Socialists and Democrats som står for så mye som «et inkluderende europeisk samfunn basert på prinsippene om frihet, likhet, solidaritet, mangfold og rettferdighet». Hun arbeider nu sammen med frittstående medlemmer av EU-parlamentet.

Korrupsjonsskandalen: Ungarn «peker nese» til et moralsk og politisk bankerott EU

 

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her eller ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.