Andrea Cozzolini taler til EU-parlamentet i Strasbourg den 4. mai 2022. Stillbilde: Eurodeputati Pd / YouTube.

Pågripelsen av den italienske EU-parlamentarikeren Andrea Cozzolino på belgiske påtale­myndigheters ordre sist fredag bygget blant annet på avlyttede samtaler der Cozzolino erklærte seg rede til å hjelpe Marokko og Qatar.

Det går frem av undersøkelser utført av La Repubblica som er omtalt av TGCOM24.

«Hva vil du at jeg skal gjøre for å hjelpe Marokko og Qatar?» «Fortell meg hva vi må gjøre.» Dette skal være blant tingene Andrea Cozzoloni sa på telefonen til sin tidligere assistent Francesco Giorgi i de avlyttede samtalene som fikk belgiske påtale­myndigheter til å begjære EU-parlamentarikeren fra PD arrestert, siktet for korrupsjon i Qatargate-saken.

Den 60 år gamle sosialisten fra Napoli er siden blitt overført fra fengsel til husarrest.

Den allerede pågrepne Giorgi, som skal ha tilstått å ha mottatt bestikkelser, er samboer med EU-parlamentets tidligere visepresident Eva Kaili fra Hellas, som i desember var en av de fem første som ble arrestert i Qatargate.

Belgisk etterretning skal tidligere ha avdekket at Cozzolino og Giorgi mottok penger direkte fra Marokkos ambassadør til Polen, melder SkyTG24.

Cozzolino og ambassadøren møttes i Warszawa i juli 2022, der de to skal ha diskutert hva slags linje Cozzolino burde følge i møtene til en komité bestående av parlamentarikere fra EU og Marokko i forbindelse med unionens institusjonelle relasjoner med Nord-Afrika.

Fra 2019 var Cozzolino leder for EU-parlamentets delegasjon for samarbeid med Maghreb-landene. Qatargate-nettverket skal siden ha trukket i trådene for at Cozzolini ble medlem av EU-parlamentets spesialkomité for granskning av skandalen omkring spionprogramvaren Pegasus.

Napoli-avisen Il Mattino skriver at Cozzolino ifølge Giorgi skal ha mottatt titusener av euro.

Selv nekter Cozzolino for at han har gjort noe galt.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.