Sjeik Mohammed bin Abdulrahman Al-Thaini avviser at Qatar er involvert i korrupsjonsskandalen i EU-parlamentet, omtalt som «Qatargate».

Sjeik Mohammed hevder påstandene om at Qatar har bestukket høytstående politikere i EU-parlamentet er helt grunnløse.

– Vi er 100 prosent sikre på at anklagene er grunnløse. Så langt har ikke belgiske myndigheter avdekket noe i sin etterforskning av saken, som fremdeles pågår. Vi må vente til etterforskningen er over, sa sjeik Mohammed til nyhetskanalen CNBC denne uka.

Korrupsjonsskandalen i EU-parlamentet er den største som har rokket ved EU-politikken på flere tiår og har blitt omtalt som «Qatargate», noe som har blitt mottatt med lite entusiasme i Qatar.

– Dette er et problem som foregår i Europa i en europeisk institusjon. De bør se på seg selv og gjøre de tiltakene som er nødvendig, og ikke dra Qatar inn i saken, sa sjeik Mohammed.

De pågrepne i saken, deriblant visepresident i EU-parlamentet Eva Kaili, anklages for å ha påvirket EU-beslutninger om Qatar og Marokko i bytte mot gaver og penger.

De er alle siktet av belgiske myndigheter for å ha vært med i en kriminell organisasjon, hvitvasking og korrupsjon.

Navnet «Qatargate» kommer av mistanke om at Qatar og Marokko har bestukket EU-politikerne i bytte mot innflytelse i unionen.

Både Qatar og Marokko benekter enhver involvering i saken, og avviser at de har gjort noe galt.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.