Belgisk politi har slått til mot en EU-parlamentariker. Politiaksjonen er knyttet til korrupsjonsskandalen som kobles til Qatar og Marokko.

En føderal statsadvokat sier politiet har ransaket en bankboks i byen Liege øst i Belgia og flere kontorer i rådhuset i Anthisnes, noen mil lenger sør.

– All ransakingen er knyttet til EU-parlamentarikeren M.T., opplyser statsadvokaten i tråd med belgisk praksis om å oppgi initialer i slike tilfeller.

Saken gjelder 59 år gamle Marc Tarabella, som siden 2009 har representert det franskspråklige belgiske sosialistpartiet i EU-parlamentet. Tarabella var ordfører i Anthisnes på 1990-tallet.

Parlamentarikeren er avhørt, og en beslutning om hva som skjer videre med ham, skal tas i løpet av dagen.

I forrige uke stemte EU-parlamentet for å oppheve immuniteten til Tarabella etter at han ble trukket inn i korrupsjonsskandalen som ble avdekket i Brussel i desember. Den har blant annet ført til at visepresident i parlamentet, greske Eva Kaili, ble avsatt og varetektsfengslet.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.