Elbil lades. Foto: Gorm Kallestad /

Flere partier, inkludert Høyre, angrer på at de ville øke prisene på elbillading. Nå vil de ha tilbake de gamle prisene. Spørsmålet er om det blir flertall for en slik omgjøring.

Det er litt av en snuoperasjon som nå finner sted i Oslo bystyre. Sjelden innrømmer politikere så åpent at de har begått en tabbe, og vil slå full retrett.

NTB melder om den påfallende og lynraske kursendringen i Oslo-politikken:

– Både for Høyre og andre partier i bystyret var dette en arbeidsuhell. Vi ønsker å gjøre om den feilen som ble begått, sier Eirik Lae Solberg (H) til NRK.

Saken ahr sitt utspring i at Oslo kommune har nesten tredoblet prisene på lading ved kommunens ladestolper, noe som til tider gjør det dyrere å kjøre elbil enn en dieselbil.

Dette grepet ønsker nå en del politikere i hovedstaden å reversere. Den første muligheten å endre prisene, er onsdag. Da samles bystyret på nytt.

Et av partiene som stemte imot økningen sist, var Senterpartiet. Morten Edvardsen i partiet sier at den kommunale løsningen med timebasert basert betaling blir enda dyrere for folk med eldre elbiler. Årsaken er at disse lader saktere.

– Dette er usosialt. Man må huske på at for veldig mange i Oslo er gatelading eneste lademulighet, sier han nå.

Hele påfunnet om massiv prisøkning på elbillading ble møtt med sinne og vantro i befolkningen, hvilket mange vil tolke som en direkte årsak til politikerens kjappe helomvending.

Det er ikke klart om det blir flertall for snuoperasjonen. Partier som blant annet MDG og SV, med Ap på slep, er ikke kjent for verken å lytte til befolkningen eller bry seg nevneverdig om praktiske og økonomiske konsekvensene av tiltak de vedtar.

Les også: 

MDGs miljøbyråd i Oslo etter ladesjokk: – Jeg skjønner at det kom brått på

Bestill de nye bøkene fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.