Bergen sentrum. Foto: Marianne Løvland / NTB

Ap og Venstre har mandag hatt sonderingssamtaler med Høyre, KrF og Senterpartiet om et mulig budsjettsamarbeid i Bergen.

Mange har uttrykt at forskjellene mellom Høyre og Arbeiderpartiet i dag er ganske små. De øvrige partiene som er nevnt, står enda nærmere hverandre.

Det gjelder spesielt når det kommer til en rekke av dagens store politiske spørsmål som klima, innvandring, skatt, avgifter og en del andre saker.

Forskjellene er så små at mange velgere sliter med å få øye på dem.

Dette gir seg nå utslag i praktisk lokalpolitikk i Bergen, der disse partiene kan komme til å inngå budsjettsamarbeid.

NTB forteller om de sonderingene det er tatt initiativ til:

– Vi har ikke gjort noe annet enn at vi har hatt sonderinger for å se hva som kan være mulig. Så vi har ikke kommet lenger enn det foreløpig, sier Aps forhandlingsleder, Geir Steinar Dale, til Bergens Tidende.

Det var fredag at SV, Rødt og MDG brøt forhandlingene med Ap og Venstre om et budsjettsamarbeid i Bergen.

Nå har byrådspartiene Ap og Venstre i stedet gått til Høyre, KrF og Senterpartiet for å sondere mulighetene for et samarbeid. En slik konstellasjon vil ha nok stemmer bak seg til å få flertall for budsjettet i bystyret.

Dale understreker at det kun er sonderinger det er snakk om nå, og at partiene ikke har startet reelle forhandlinger. Målet er å få vedtatt et budsjett i bystyret 14. desember.

Skulle et slikt samarbeid la seg gjennomføre i Bergen, kan veien være kort også til andre kommuner, muligens også til rikspolitikken.

I Oslo har Høyre på sin side antydet at et samarbeid med det ytterliggående klima- og innvandringspartiet MDG slett ikke er noen umulighet. Tidligere grenser i politikken kan se ut til å stå for fall, les mer her:

Høyre åpner for samarbeid med MDG i Oslo

 

 

Bestill de nye bøkene fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.