Eirik Lae Solberg er høyres byrådslederkandidat i Oslo. Her sammen med Anne Lindboe som er Høyres ordførerkandidat i Oslo. Foto: Geir Olsen / NTB

Det ligger an til borgerlig flertall i Oslo bystyre etter at halvparten av stemmene er telt opp. Høyre er dobbelt så store som Ap i hovedstaden.

Raymond Johansens rødgrønne byråd ser ut til å få sparken av velgerne i hovedstaden.

Med 48,1 prosent av stemmene opptelt, får Høyre 34,9 prosent og Arbeiderpartiet kun 17,8 prosent av stemmene i Oslo, melder NTB.

Om dette blir sluttresultatet etter at alle stemmene er telt opp, er det Arbeiderpartiets verste valgresultat i hovedstaden etter krigen.

Det er 59 mandater i bystyret i Oslo. Slik tallene er nå ligger Høyre an til å få 22 (+7) av disse, mens Ap får 11 (-1).

Sammen med Venstres fem mandater, Frps fire og Kristelig Folkepartis ene mandat har den borgerlige siden 32 mandater, to flere enn det som kreves for flertall.

Om man tar med MDG og utelater Frp, slik Venstre ønsker, blir flertallet på 34 mandater. KrFs ene mandat henger i en tynn tråd siden partiet kun får 1,5 prosent av stemmene i Oslo.

Av partiene i bystyret er det MDG som faller mest med 5,1 prosentpoeng til 10,2 prosent. MDG ser også ut til å miste sin plass i byrådet, i og med at Ap også gjør et dårlig valg.

Dermed kan det bli slutt på det mange har opplevd som ytterliggående og til dels svært kostbare  eksperimenter med Oslos samferdsel og annet, i regi av MDG.

Folkets Parti (tidligere FNB)  faller helt ut av bystyret når de faller fra 5,9 prosent i 2019 til 0,5 prosent i dag.

Ap faller 2,2 prosentpoeng. Også Rødt, KrF og Sp gjør det dårligere enn for fire år siden.

Utenom Høyres vekst på 9,5 prosentpoeng er Venstre vinneren med en økning på 2 prosentpoeng til 7,8.

Frp øker med 1,1 prosent til 6,4 og SV øker med 1 prosentpoeng til 10,1 prosent når nesten halvparten av stemmene er opptelt.

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»! Du kan også kjøpe den som e-bok.

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

;

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.