– Før jul mottok vi tilbud som var høyere enn forventet. Vann- og avløpsetaten (VAV) ville gjøre en vurdering av årsaken til de økte kostnadene og hva dette ville ha å si for den totale kostnadsrammen. Det var ikke åpenbart da at kostnadsrammen ville brytes, sa Berg på en pressekonferanse fredag, ifølge Avisa Oslo.

Oslos nye reservevannløsning vil koste 17,7 milliarder kroner, noe som er 5,2 milliarder mer enn tidligere anslått. Milliardsmellen kom fram i kommunens reviderte budsjett, som ble lagt fram torsdag.

– Jeg har ønsket å informere bystyret korrekt og mente det var riktig å få en tredjepartsvurdering av en så stor kostnadsøkning i prosjektet. Vi har det sånn i investeringsregimet i Oslo kommune at vi får kvalitetssikring av eksterne parter. Det var riktig også når det viste seg å være mye dyrere, sa Berg.

Konsulentselskapet Holte Consulting fikk oppdraget med å ettergå beregningene 16. mars i år.

Både Høyre og Venstre varslet torsdag at de ønsker å kalle inn Lan Marie Berg til høring for å få klarhet i saken så raskt som mulig.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.