Rapperen Kanye «Ye» West tok med seg den hvite nasjonalisten Nick Fuentes på middag med Donald Trump i den tidligere presidentens Mar-a-Lago-residens i Florida, melder Jerusalem Post.

Nick Fuentes er leder av den såkalte groyper-bevegelsen i USA og beskyldes av medier for å være antisemitt og Holocaust-benekter.

Også West har mistet en del av sin formue etter at han mistet sin avtale med Adidas etter å ha kritisert jøder.

Det var under den samme middagen at Trump skal ha blitt rasende på West, da sistnevnte sa han ville stille som presidentkandidat og spurte om Trump ville være hans visepresident.

Det at West har engasjert Karen Giorno, som var en viktig del av Trumps valgkamp i Florida i 2016, er et tegn på at West har som mål å bli sett på som en seriøs kandidat for Det hvite hus. Dermed er han ikke lenger en støttespiller for Trump, men en konkurrent og motstander.

Dette reiser spørsmålet om West bevisst tok med seg Fuentes på middagen nettopp med mål om å skade Trump,

Trump på sin side sier ifølge Breitbart at han ikke visste at Fuentes skulle delta under middagen, og at han heller ikke ante hvem han var.

– Kanye West very much wanted to visit Mar-a-Lago. Our dinner meeting was intended to be Kanye and me only, but he arrived with a guest whom I had never met and knew nothing about.

I en separat tweet ga West ut skjermbilder av tekstmeldinger som angivelig var sendt mellom ham selv, Fuentes, Milo Yiannopoulos og en uidentifisert person. Her hevder personen som er identifisert som Fuentes at han hadde snakket med Trump.

Men når det gjelder nyheter som dreier seg om Trump, så bør man av erfaring utvise en viss skepsis. Navnene er sladdet og  denne tweeten er derfor ikke noe bevis på at det som siteres er ekte tekstmeldinger som involverer Trump.

Fuentes har anklaget jøder for å skade hans eksistens, og deltok under Unite the Right-rallyet i Charlottesville i 2017. Han ble i 2019  beskyldt for å benekte Holocaust. Fuentes avviste anklagene.

I’ve done nothing wrong, I’m a real American Patriot. The people lying about me are evil and hate our country. I will never bow to them and I will never apologize.

Etter Charlottesville i 2017 sa Fuentes at det var dumt av Trump å avvise hvit overlegenhet, og ba Dinesh D’Souza om å «dra til helvete» for å snakke om det.

Uansett om Trump visste at Fuentes skulle delta på møtet eller ikke, så er det nok noen som vil hevde at Trump og hans rådgivere burde ha litt bedre kontroll. For de liberale mediene vil utnytte absolutt alle slike hendelser på å sverte Trump frem mot valget i 2024.

Breitbart påpeker også at Trump burde ta avstand fra de antisemittistiske uttalelsene som West kom med nylig.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.