– Det er et svik. Ikke bare mot undertegnede, men overfor en hel næring, sa Witzøe da han møtte Vedum til debatt på NRK torsdag kveld.

– Han kom ut og skulle gjøre sine hoser grønne. Han sa at «nå er grunnrenteskatten lagt bort». Så kommer de 11–12 måneder etterpå og har plutselig innført grunnrente.

Salmar-sjefen er blant dem som var invitert til innspillsmøtet med Vedum og fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) fredag. Der skulle alle de fem største oppdrettsselskapene møte, men torsdag trakk de seg.

Witzøe sier han heller ikke vil stille.

– Det er en politisk ledelse i Oslo som forsøker å splitte næringen ved å invitere de store til Oslo, sa Witzøe, som ba finansministeren om mer tid til å finne en mer bærekraftig skatteproveny.

Vedum på sin side står fast på sitt og sier det er uaktuelt å gi det Salmar-sjefen ber om.

– Det blir innført grunnrenter fra 1. januar. Det er viktig og riktig fordi Norge er et spleiselag, sa finansministeren.

Ifølge NRK skal regjeringen være åpen for å ta inn flere momenter i prisfastsettingen, og eventuelle justeringer kan bli lagt fram allerede fredag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.