Høyres landsmøte har avvist regjeringens forslag om grunnrenteskatt på laksenæringen. Dermed må Ap og Sp kjempe igjennom en skatt alene som er tung å selge på kysten. Under Sp’s landsmøte i Trondheim sto demonstranter utenfor møtelokalene. Vedum lot som om grunnrente på laksenæringen var innlysende og likebehandling. Nå blir det tyngre å selge.

Høyre sier nei til regjeringens forslag til grunnrenteskatt på havbruk og vil i stedet utrede en produksjonsavgift, slik laksenæringen har bedt om.

«Høyre vil utrede forslaget fra næringen om en inntektsgradert produksjonsavgift («færøysk» modell) og andre modeller, før det tas endelig stilling til havbruksskatt», vedtok Høyres landsmøte lørdag.

Partiet vil også avvise regjeringens forslag om grunnrenteskatt. Forslaget har vært på høring, men regjeringen har ennå ikke lagt fram sitt endelige forslag. Det er varslet i løpet av mars. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.