Det mener Hans-Petter Nygård-Hansen som er ekspert på sosiale medier.

Eksperten kommer med uttalelsen i kjølvannet av at flere store medier måtte stenge sine kommentarfelt på sosiale medier etter artikler om Sumaya Jirde Ali sin politianmeldelse av Atle Antonsen.

– Det har allerede blitt felt to dommer i sosiale medier. Den ene dommen er at Atle Antonsen er en rasist. Den andre er at Ali er hårsår, og bør lære seg norsk historie, sier Nygård-Hansen.

Han mener det er trist at store medier må ansette folk til å moderere kommentarfelt på sosiale medier.

– Det er et bunnivå når medier må ansette voksne mennesker for å moderere andre voksne mennesker som ikke kan styre seg selv, sier han til TV 2.

Jirde Ali-støttespiller; invitt fra Debatten var utilbørlig

TV 2, VG, NRK og Dagbladet måtte alle stenge eller slette sine Facebook-poster etter delingen av saken tirsdag.

– Det var svært høy temperatur i kommentarfeltet. Derfor valgte vi å stenge kommentarfeltet, skriver Alexandra Beverfjord, sjefredaktør i Dagbladet.

Lokalavisen Dagningen var en av de første mediene som publiserte nyheten om Antonsen tirsdag.

– Det ble bare destruktive kommentarer begge veier. Det ble slettet noen kommentarer fortløpende, men så tok vi valget om å slette innlegget da vi ikke hadde folk til å gå gjennom kommentarene, sier redaktør Tom Martin Hartviksen.

Danby Choi, redaktør i nettavisen Subjekt, mener ytringsfriheten ikke kan opprettholdes så lenge folk ikke har kontroll på hva de skriver.

– Mange skriver stygge kommentarer som vi egentlig ikke vil slette, fordi vi har takhøyde, men enkelte av kommentarene i går, de er for ufyselige. Gå på ball, ikke spilleren, sier redaktøren.

Choi synes det er trist at de ikke kan la folk si det de ønsker.

– Det kommer mange kommentarer om Jirde Alis religion og bakgrunn. Det er helt bak mål. Alternativet er å stenge kommentarfeltene, men det er dumt fordi vi ønsker debatt og gi folk rom til å rope høyt. På denne måten ødelegger kommentarfelt-rasistene for alle andre, utdyper han.

Saken har vakt voldsom interesse nasjonalt, og de fleste store medier fordømmer Antonsens oppførsel og tar Jirde Ali i forsvar.

 

 

Kjøp julegavene fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.