Atle Antonsen og Sumaya Jirde Ali. Foto: Terje Bendiksby og Beate Oma Dahle / NTB.

VG, Dagbladet og flere andre har fått opplyst at saken mot komiker Atle Antonsen er henlagt. Antonsen var anmeldt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd.

VG var første medie til å melde om saken.

Saken skal være henlagt på bevisets stilling av Oslo statsadvokatembeter.

Onsdag skrev samfunnsdebattanten og forfatteren Sumaya Jirde Ali på Facebook om en episode hun nå har politianmeldt Antonsen for, som skjedde på utestedet Bar Boca i Oslo for få uker siden. Komikeren ble anmeldt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd.

Ifølge henleggelsen, som VG har tilgang til, går det fram at politiet ønsket å tiltale Antonsen for ytringen «er ikke du for mørkhudet til å være her?». Statsadvokaten mener imidlertid at dette ikke kan straffes etter straffelovens paragraf 185, med bakgrunn i rettspraksis fra Høyesterett og det faktum at det kun er «kvalifisert krenkende» utsagn som kan straffes etter denne bestemmelsen.

VG har vært i kontakt med Sumaya Jirde Alis venninne Hasti Hamidi som har vært tett på henne den siste tiden. De ønsker ikke å kommentere saken.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.