Sumaya Jirde Ali. Foto: Lise Åserud / NTB

Sumaya Jirde Ali ber politiet oppheve henleggelsen mot Atle Antonsen. Henleggelsen av denne saken er også påklaget av Antirasistisk Senter.

Onsdag skriver Aftenposten at Sumaya Jirde Ali har begjært at henleggelsen av saken mot Atle Antonsen gjøres om.

Det bekrefter hennes advokat Olle Nohlin.

Tidligere har også Antirasistisk Senter klaget på at anmeldelsen ble henlagt.

Antonsen skal ha sagt «du er for mørk/mørkhudet til å være her», og senteret mener dette bør være grunn til å straffeforfølge komikeren for brudd på rasismeparagrafen.

Denne vurderingen er altså den fornærmede part, Sumaya Jirde Ali, enig i, siden hun også vil ha henleggelsen opphevet.

Ali anmeldte Antonsen etter hendelsen, som skjedde på Bar Boca 23. oktober. Men statsadvokaten henla saken på bevisets stilling. Det innebærer at statsadvokaten mener det ikke kan bevises hinsides rimelig tvil at den kjente komikeren begikk noe straffbart.

– Vi mener at utsagnet ut fra rettspraksis er «kvalifisert krenkende» og en «nedvurdering av menneskeverd», skrev senteret i en e-post til NTB.

De mener uttalelsene blant annet bringer tankene til apartheid og segregering i USA.

Har beklaget

Antonsen har beklaget overfor Ali. Hans advokat Marianne Klausen har sagt at han ikke bevisst ville komme med hatefulle ytringer.

– Det endrer likevel ikke det faktum at han oppførte seg forferdelig dårlig denne kvelden. Atle forstår at saken har vært og fortsatt er en stor belastning for de involverte, uansett hvordan statsadvokaten har vurdert saken, sa hun da henleggelsen ble kjent 21. november.

Les også: 

Woke ser rasisme og privilegier overalt, selv der det ikke finnes

Bli med oss: 

Bestill de nye bøkene fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.