Atle Antonsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Atle Antonsen kommer tilbake i programmet «Kongen befaler» etter at han ble politianmeldt for påstått trakassering av Sumaya Jirde Ali i fjor.

Skuespilleren og  komikeren Atle Antonsen måtte slutte i jobben i det populære programmet «Kongen befaler» etter en såkalt hendelse på utestedet Bar Boca i Oslo i fjor.

Antonsen ble her politianmeldt for å ha sagt til samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali at «du er for mørk/mørkhudet til å være her» da de møttes på utestedet i oktober i fjor.

Ali anmeldte deretter Antonsen for hatefulle ytringer i november. Saken ble relativt raskt henlagt.

Antonsen har beklaget hendelsen og sagt at han skammet seg noe voldsomt.

Han trakk seg fra både «Kongen befaler» og P4-programmet «Misjonen», som han har med Johan Golden.

Antonsen var tilbake i «Misjonen» i januar.

Nå skal han også tilbake i «Kongen befaler». Det bekrefter kommunikasjonsdirektør i Warner Bros. Discovery, Hanne McBride, til VG.

– På generelt grunnlag er vi ikke tilhengere av å kansellere innhold. Vi er heller ikke tilhengere av å kansellere personer fra TV-skjermen og offentligheten. Det skal være rom for tilgivelse av folk som har begått feil og bedt om unnskyldning, sier McBride.

Antonsen er tilbake som programleder i høst. Programmet sendes på TV Norge.

– Samtidig er publikums tillit avgjørende for opplevelsen av det de blir servert, og det er kanskje det viktigste hensynet vi som kringkaster må ta, sier hun.

Bård Ylvisåker tok over programlederrollen i «Kongen befaler» etter Antonsen. Han og broren Vegard Ylvisåker går nå over til TV 2, melder kanalen.

Såkalte antirasistiske organisasjoner har forsøkt å bruke denne saken for alt det er verdt, se sak under.

Les også: 

Atle Antonsen tilbake i jobb: – Det er for tidlig. Årsaken er at det kan virke re-traumatiserende, sier leder ved Antirasistisk Senter

Bestill fra Document:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.