Atle Antonsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Antirasistisk Senter forbereder nå klagen på henleggelsen av Sumaya Jirde Alis anmeldelse av Atle Antonsen for hatytringer og hensynsløs atferd.

Nylig skrev samfunnsdebattanten og forfatteren Sumaya Jirde Ali på Facebook om en episode hun politianmeldte komikeren Atle Antonsen for. Episoden inntraff på utestedet Bar Boca i Oslo for noen uker siden.

Komikeren ble  anmeldt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd.

Denne saken ble så sist fredag henlagt av politiet, grunnet bevisets stilling.

Statsadvokaten mente det ikke forelå tilstrekkelig grunnlag for å straffe Antonsen  etter straffelovens paragraf 185 (den såkalte hatytringsparagrafen). Dette ble basert på rettspraksis fra Høyesterett og at det kun er «kvalifisert krenkende» utsagn som kan straffes etter denne bestemmelsen.

Men Antirasistisk Senter (ARS) nekter å godta en slik henleggelse, og vil nå klage på beslutningen.

– Klagefristen er tre uker, og vi vil bruke noe tid på å forberede klagen, sier daglig leder Hatem Ben Mansour ved Antirasistisk Senter i en pressemelding. Det er NTB som opplyser om dette.

Det blir dermed Riksadvokaten som får det avgjørende ordet i saken mot Atle Antonsen.

– Antirasistisk Senter vil av prinsipielle årsaker klage på henleggelsen av anmeldelsen av Atle Antonsen for hatytringer for utsagnet «du er for mørkhudet til å være her», på eget initiativ. Senteret har som organisasjon på feltet en selvstendig klageinteresse da denne henleggelsen kan få langtrekkende konsekvenser utover denne enkelte saken, sier Mansour.

Document har tidligere omtalt saken blant annet her:

Sumaya Jirde Ali har anmeldt Atle Antonsen for rasisme på offentlig sted

 

Bestill den nye boken fra Document forlag:

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.