Komikeren Johan Golden under Idrettsgallaen 2021 i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Jeg vet at Atle ikke er rasist, men det han gjorde her var 100 prosent rasistisk, sier Johan Golden om sin venn og kollega Atle Antonsen.

For den nå bredt utskjelte komiker Atle Antonsen var det ikke my støtte å få fra sin nære kollega og venn gjennom mange år, Johan Golden.

Golden uttaler seg om rasismeanmeldte Antonsen på NRK-programmet Nytt på Nytt, som ble spilt inn på torsdag og kommer på TV fredag. NTB melder om saken.

Golden er en svært nær venn av Atle Antonsen, og de to har samarbeidet tett i en årrekke, blant annet i radioprogrammet «Misjonen» på P4, skriver NRK.

Hans uttalelser bærer ikke først og fremst preg av at han ønsker å være til støtte sin venn Atle Antonsen, i den ulykksalige situasjonen han nå har satt seg selv i.

Riktignok påpeker han at Antonsen ikke er rasist, men han tar avstand fra det Antonsen har gjort.

Det er rasisme og Sumaya Jirde Alis situasjon også Golden vil snakke mest om:

– Det er en forferdelig dårlig dag for alle som mener rasisme ikke finnes i Norge. De sliter, sier Golden ifølge rikskringkasteren.

Han sier den eneste det er synd på i denne situasjonen, er Sumaya Jirde Ali (24). Tirsdag ble det kjent at hun har anmeldt Antonsen for grov rasisme og bruk av fysisk makt mot henne. Hendelsen skjedde på et utested i Oslo for tre uker siden.

– Den er bare én person det er synd på her, og det er Sumaya. Hun har blitt skjelt ut hele livet, hun er blitt drapstruet. Så skal hun kose seg en kveld og da blir hun skjelt ut av en gammel komiker, sier Golden, og har lite å bidra med til forsvar for sin venn og kollega.

Saken er etterforsket av Oslo-politiet som hatefulle ytringer og hensynsløs atferd og er oversendt Statsadvokaten for påtaleavgjørelse.

Det er uavklart hvordan samarbeidet mellom de to vil bli fremover.

Les også: 

Antonsen legger seg flat

Bestill den nye boken fra Document forlag:

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.