NRK får kritikk for å ville ha Sumaya Jirde Ali og Atle Antonsen med i Debatten. Men hennes støttespiller SV-politikeren Hasti Hamidi synes det var tankeløst.

– Å invitere en person som eksplisitt har beskrevet at hun er redd, til å stille i studio sammen med en som har utsatt henne for grov rasisme, er ikke riktig, sier SV-politikeren Hasti Hamidi til Vårt Land.

– Det handler om å ta gjennomtenkte, gode redaksjonelle vurderinger som ivaretar integriteten til en utsatt person. Jeg mener også det handler om manglende maktforståelse, sier Hamidi til VG.

Men som det fremgår: Forespørselen fra NRK er spørrende og defensiv.

Hamidi mente at NRK ikke viste forståelse for maktforholdet mellom Jirde Ali og Antonsen.

Saken har fått stor oppmerksomhet, og det er ut fra at Jirde Ali er offeret. All sympati er på hennes side. NRK trekker seg ut.

Debattens redaksjonssjef Solveig Tvedt sier det var snakk om en «uformell melding» som ikke var ment som invitasjon til programmet torsdag.

– Denne saken har fått enorm oppmerksomhet, og vi har stor respekt for at Jirde Ali ikke er klar for å stille nå. Dette er bare en av våre arbeidsmetoder for å komme i kontakt med potensielle kilder, men vi ønsker selvfølgelig ikke å påføre folk ytterligere belastning. (NTB)

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.