900 ekstra milliarder har strømmet inn i oljefondet.

MDG vil bruke samtlige milliarder til mer bistand, skriver Vårt Land.

I vår fremmet MDG forslag om et solidaritetsfond som skulle finansieres med de ekstra milliardene som strømmer inn på grunn av energisituasjonen i Europa etter Russlands invasjon av Ukraina og påfølgende stengning av gassledninger og boikott fra EU.

Forslaget ble nedstemt ettersom MDG bare fikk støtte fra KrF og Venstre.

Stortingsrepresentant Lan Marie Nguyen Berg vil imidlertid legge fram forslaget på nytt.

Raymond vil ha fullt forbud mot fossilbiler i Oslo: – Aps endelige knefall for MDG

Hun viser til at EU nå selv har foreslått et solidaritetsfond og å ta inn mer penger fra olje- og gasselskapene.

– Det vil ikke stå seg historisk om Norge beholder alle disse inntektene selv. Nå må regjeringen ta innover seg at vi lever i en ny tid og møte utfordringene vi har, sier Lan Marie Nguyen Berg.

Berg bruker svært sterke ord om Norge og inntektene fra de høye energiprisene.

– Jeg mener Norge er en krigsprofitør. Det er et veldig sterkt ord, men jeg mener det er en beskrivelse heller enn et skjellsord. Vi kan ikke noe for at vi tjener store penger på krigen i Ukraina, men vi kan gjøre noe med hva vi gjør med de pengene, avslutter hun.

MDG ønsker å gi bort alt Norge tjener ekstra på olje og gass som følge av krigen i år og neste år – totalt 1.900 milliarder kroner.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.