Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

I et intervju med VG sier byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg, at hun vil kutte hele koronakrisepakken til oljebransjen og skru igjen kranene i Nordsjøen i løpet av de neste 14 årene. Oljebransjen sysselsetter 225.000 mennesker. Lan Marie Berg kaller jobbene deres for utrygge.

– I vårt nye programforslag foreslås det en sluttdato for oljen i 2035. Vi vil erstatte stadig mer utrygge oljejobber med framtidsrettede grønne arbeidsplasser så fort som mulig.

Hva er «grønne arbeidsplasser»? Dette har MDG aldri greid å svare detaljert på. Er det kanskje å brøyte veier over hele landet slik at lastebiler kan kjøre til og fra hver vindmølle?

Lan Marie Berg vil ikke hente opp mer olje. Det kan vi bare glemme.

– Jeg mener at vi bare kan glemme at Sverdrup-plattformen skal pumpe olje i 50 år til. Det er overhodet ikke forenlig med at verden må ha null utslipp i 2050. Norge har massevis av muligheter til å tjene penger på måter som ikke ødelegger klimaet for oss selv og våre barn.

VGs journalist spør om MDG mener at hvis Equinor finner et felt til en verdi av 5000 milliarder kroner at dette feltet ikke skal utbygges? Og Lan Marie Nguyen Berg svarer resolutt:

– Definitivt. Oljen og gassen må bli liggende i bakken.

På spørsmål om det er noen vits i å dele ut letelisenser, svarer hun: – Nei, absolutt ikke.

Lan Marie Nguyen Berg er lut lei alle oss som forstår hva Norges rikdom er bygget på.

– Jeg er lut lei av at så mange tror at Norge vil kollapse uten oljen. Det er vitner om manglende optimisme på hva vi kan få til i Norge, og at vi kan løse klimakrisen. De fleste land i Nord-Europa fikser dette helt fint.

Den grenseløse naiviteten hun bringer for dagen, er som vanlig svimlende. Her skal vi ikke ha noen konsekvensanalyser av raserte oljeinntekter for Norge. Kun optimisme!

VG

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂