Nytt

Lan Marie Nguyen Berg. Foto Youtube

MDGs miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg i Oslo er skremt av innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaugs retorikk og framferd.

Lan Marie Nguyen Berg mener statsråden motvirker integrering og spiller på fremmedfrykt i valgkampen, skriver Klassekampen. Men hun tror ikke det vil slå til og viser til tall som viser at Fremskrittspartiets valgresultater i Oslo har dalt mens innvandringen har økt.

– Det som skremmer meg, er at Listhaug ofte trekker fram helt marginale eksempler, der tiltaket alltid er at folk skal kastes ut av landet eller miste oppholdstillatelsen sin, sier Berg. Hun mener Listhaug nører opp under fremmedfrykt.

– Hun prøver å sanke stemmer på at folk kan være litt redde for det som er ukjent, sier MDG-politikeren.

Sylvi Listhaug, som for tiden driver valgkamp på Vestlandet, svarer på kritikken på epost: «Jeg synes det er skummelt at MDG kan avfeie helt legitime problemstillinger som «hatretorikk». Det er en billig hersketeknikk for å kneble debatten.»

Berg presiserer at hun mener Listhaug bruker fryktretorikk, og ikke hatretorikk.

Les også