NTB

På grunn av krigen i Ukraina har Norge tjent så mye ekstra penger at rammene for Nansen-programmet bør dobles til 150 milliarder kroner, mener MDG.

Nestleder i Miljøpartiet De Grønne, Lan Marie Berg, sier Norge har tjent ufrivillig mye penger på de høye gassprisene krigen i Ukraina. Nå som man ser tegn til at den økonomiske støtten til det krigsrammede landet ser ut til å svikte, mener MDG at Norge bør bidra med å vise sin støtte ved å doble rammen på dagens hjelpeprogram.

– Norge, som har tjent så mye penger på grunn av denne krigen, kan bidra med å gå foran og vise at vi ønsker å øke rammene fordi Ukraina trenger det, sier Berg til NTB etter at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj hadde talt til Stortinget onsdag ettermiddag.

– Vi har råd til å gi 75 milliarder til, sier Berg som sier MDG vil ta opp dette spørsmålet med de andre partiene på Stortinget.

Partiene på Stortinget stilte seg samlet bak vedtaket om Nansen-programmet på 75 milliarder kroner over fem år i februar. I MDG mener rammen på pakken nå bør dobles til 150 milliarder kroner.

– Dette er bare en brøkdel av hva Ukraina trenger, og MDG skulle gjerne hevet beløpet mye mer, men vi ser at økt norsk støtte også kan bidra til å øke samholdet i Europa, sier Lan Marie Berg.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.