Ukrainas president ber omverdenen om å bidra med 8 milliarder for å sikre Ukrainas energisektor. MDG krever at den norske regjeringen legger pengene på bordet.

– Norge er i en særstilling med våre ekstraordinære inntekter fra olje og gass. Vi bør derfor på egen hånd gi summen Ukraina etterspør i sin helhet og med det trappe opp vår hjelp til landet i langt større grad enn vi har gjort hittil.

Det sier MDG-stortingsrepresentant Lan Marie Berg etter at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj tirsdag ba omverdenen om å bidra med 800 millioner euro – 8,4 milliarder kroner – innen kort tid for å sikre Ukrainas energisektor.

Berg sier partiet ønsker at Stortinget vedtar et solidaritetsfond basert på alle de ekstraordinære inntektene fra olje og gass som i dag blir overført til oljefondet.

– Å heller bevilge pengene til de som trenger hjelp i Ukraina og de som lider som følge av konsekvenser krigen har andre steder vil være rettferdig overfor de som lider aller mest nå, sier hun.

(©NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.