I det siste har en liten øy kalt Martha’s Vineyard vært fremme i nyhetsbildet. Årsaken er ikke alle kjendisene som har kjøpt hus eller ferierer der.

Forrige gang Martha’s Vineyard fikk oppmerksomhet utenfor sladrepressen, var da Obama i 2021 feiret sin 60-årsdag på sin gedigne eiendom, uten å ta hensyn til covid-begrensningene hans eget parti la på borgerne. 500 gjester ble oppvartet av 200 tjenere og bildene fra festen viste ikke én som bar munnbind i den 640 kvadratmeter store boligen som har privat strand og 29 mål tomt som buffer mot omverdenen.

Martha’s Vineyard er 250 kvadratkilometer stor og har omkring femten tusen innbyggere. Øya ligger mellom Boston og New York og er kjent for å være en «magnet» på millionærer, direktører, kjendiser – og den politiske eliten. Medianprisen på eiendommer lå i 2020 over én million dollar.

Om sommeren kan befolkningen øke med flere titusener og blant sommergjestene finner vi navn som Bill Gates, Oprah Winfrey, Bill og Hillary Clinton.

Den velstående befolkningen på Martha’s Vineyard er omtrent nitti prosent hvit, ifølge lokal statistikk. Hispanics utgjør omlag to prosent av befolkningen.

Oppmerksomheten øya denne gang er gjenstand for, kommer av at Floridas guvernør Ron DeSantis fløy en gruppe på femti migranter dit. Det kom overraskende og det har de ikke plass til på øya. 

Joe Biden kalte det hele et «politisk stunt»:

– Republikanere bruker mennesker som rekvisitter i et politisk spill.

Koordinator for hjemløse på Martha’s Vineyard, Lisa Belcastro, sa torsdag at de illegale immigrantene ikke kan bli på den eksklusive øya utenfor kysten av Massachusetts.

– Vi har ikke mulighet til å ta imot femti innvandrere. Og vi har absolutt ikke boliger til dem. Det er boligkrise på denne øya. Vi kan ikke huse alle som bor og jobber her. 

Belcastro la til i likhet med Biden, at de illegale innvandrerne er ofre for et «politisk spill».

– Skam over dem som er involvert. Hvis du er journalist så vær så snill å hjelpe til. Disse menneskene er bønder og vi må stoppe dette spillet nu. Jeg vet at dere i dette har en god historie, men jeg ber dere om å bruke den makten pressen har: Gjør historien personlig som om det var ditt eget barn som ble utsatt for dette.

Til sist kom Belcastro med en oppfordring:

– Ikke stem på DeSantis. Og ja, det sa jeg!

Ikke alle kjøpte Belcastros erklæring om at den ultra-rike øya ikke kan håndtere femti migranter. The Daily Wire samlet noen Twitter-reaksjoner:

– Tucker var perfekt om hykleriet til de velstående à la Obamas, som avviser innvandrere i sine egne omgivelser. David Asman, mediemann

– Liberale eliter er de største hyklerne på jorden. De tilber åpne grenser inntil grensen kommer på deres egen dørstokk. Nile Gardiner, tidligere assistent for Margaret Thatcher

– Wow. De rikeste og mest veltilpassede på jorden kan ikke ta seg av femti mennesker. Tenk på hva de fattige og middelklassen som håndterer tusenvis pr. dag i grensebyene, har å styre med. Joel Berry, redaktør Babylon Bee

– Hvor mange mennesker deltok på president Obamas superspreader-fest på Martha’s Vineyard? Kanskje Obama kan reise teltet igjen? Eller bare bank på døren hans. Jeg er sikker på at han har plass. New York Post-reporter Jon Levine 

– Ikke misforstå, hun liker innvandrere. Men de må ikke huses rundt rike mennesker. Hun skjønner ikke at hun leser fra et manus DeSantis skrev for henne. Analytiker Michael Scott Doran

De rundt femti venezuelanske migrantene ble fredag fraktet til militærbasen Joint Base Cape Cod i Massachusetts.

Det kan virke som om migrantene er en god ting for det lokale låsesmedlauget. Klipp fra Facebook:

Les også:

Obamas 60-årsdag handler om størrelsen, ikke fødselsdagen

 

 

 


Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.